Storpublik när Hansa II tog emot Energie Cottbus

I tredje omgången av Regionalliga Nordost föll Hansa II hemma mot Energie Cottbus. Inför 7.546 åskådare på Ostseestadion ledde Hansa med 2 – 0 innan en kvart var spelad. I andra halvlek kom Cottbus tillbaka och vände på matchen.

Matchen
Det är onsdag kväll. Vårt andralag spelar hemmamatch i division 4. Låter det lockande? I Tyskland – så klart! En duell mellan två klassiska östklubbar som dessutom lyckats spela flera säsonger i Bundesliga vill ju ingen missa.
Jag är djupt imponerad och väldigt stolt över att över 7.500 tar sig till Ostseestadion för att se vårt andralag spela match mitt i veckan.

Hansa får en kalasstart på matchen när Sébastien Thill lyfter in 1 – 0 från 50 meter. Ett drömmål. Thill är petad från proffstruppen och håller sig i väntan på ny klubb i form hos vårt andralag.

Bara några minuter senare klingelt es schon wieder! Cottbus förlorar bollen på vår planhalva och Hansa kontrar. Till slut når bollen Mike Bachmann som avslutar inne i straffområdet. 2 – 0  till Hansa.
Målet är Bachmanns fjärde för säsongen. Mike Bachmann är född i Bayern, fotbollsfostrad hos SpVgg Greuther Fürth och är inte släkt med proffslagets mittfältare Janik Bachmann som för övrigt kommer från Hessen.

Hur står det egentligen till med Cottbusspelarna? Här ligger man tidigt under med två mål. Kanske spökar cupmatchen mot Paderborn fortfarande?
I söndags tog Cottbus emot SC Paderborn i DFB-Pokal och många hoppades på att Energie skulle kunna skrälla. Det gjorde man inte. Tvärtom. Paderborn var fullständigt överlägset och skickade Cottbus ur cupen med sju mål mot noll.

Tillbaka till matchen på Ostseestadion. Hansa gör en väldigt bra första halvlek. Cottbus försöker men kommer ingen vart i offensiven.

Andra halvlek. Jag antar att Cottbus hetleverade tränare Claus-Dieter ”Pele” Wollitz varit ordentligt förbannad i paus. Till andra halvlek gör han i alla fall ett trippelbyte.

Och se där ja – nyss inbytte Tim Heike reducerar till 2 – 1 bara fyra minuter in på andra halvlek.

Cottbus har höjt tempot och tagit över initiativet. Det var den matchbild de flesta förväntat sig inför matchen. Cottbus tillhör de tippade topplagen och har ambitionen att ta sig tillbaka till 3. Liga. Hansa däremot spelar för att hålla sig kvar.

Efter en frispark som lyfts in mot bortre stolpen kan Tim Campulka nicka in 2 – 2.

Tim Heike gör sedan 2 – 3 när han skruvar in en frispark från 20 meter.

Hansa ger sig inte. Avslutningen på matchen är intensiv och chansfylld. Cottbus lyckas behålla sin ledning och vinner matchen vilket är rättvist. Cottbus spelar som ett topplag i andra halvlek.