Signal Iduna Park, 2023-11-04 18:30

Dortmund - Bayern München
0 - 4

Harry Kane sänkte Dortmund med ännu ett hattrick

Harry Kane sänkte Dortmund med ännu ett hattrick

Harry Kane och hans mannar stod för en magisk insats när Bayern totalt dominerade Dortmund på bortaplan. Hemmalaget hade inte förlorat på hemmaplan sedan augusti 2022 innan Harry Kane satte stopp för det.

Efter den bittra förlusten mot Saarbrücken i onsdags var Bayern hungrigare än någonsin att komma tillbaka i form och det gjorde man minst sagt ikväll.

Första halvlek:
Matchen kunde inte ha börjat bättre då efter fyra minuter slår Leroy Sané in en hörna som når en helt fri Upamecano som hur enkelt som helst kan nicka in 1-0 bakom Kobel. Så himla kul för fransmannen, som fick mindre speltid idag på grund av en rushad comeback, att göra mål efter att ha varit borta i nästan en månad. Vi är alla glada att han är tillbaka igen.

Det roliga skulle inte ta slut där då Bayern gjorde ett så ruskigt fint fotbollsmål i nionde minuten. Sané klackar elegant bollen till Goretzka som med tunga och snabba steg tar sig fram i banan och slår en elegant centimeter-perfekt pass tillbaka till Sané på vänsterkanten som enkelt kan hitta en fristående Harry Kane som inte missar målet därifrån. Tio minuter in och Bayern hade redan total kontroll.

Bayern pushade på som aldrig förr och Kane får en chans till när han blir framspelad av Musiala och hans skott prickar stolpen och ut, offsideflaggan kom upp ändå och det hade inte räknats oavsett, men Bayern var hungriga på mer… och mer skulle komma när Goretzka befinner sig fri i boxen, Coman med inlägget och tysken tar emot med bröstet och går för en cykelspark men skottet går några meter utanför mål. Goretzka var sedan inblandad i mer när Mazraoui chippar in bollen i boxen och tysken är helt fri med en nick som går i bröstet på Mats Hummels, kanske skulle gjort bättre där.

Dortmund som inte alls skapade mycket under första halvleken fick en chans i sista minuten på halvleken när Sabitzer blev fälld men håller igång spelet, hittar Brandt och hans inlägg når Malen som skruvar bollen mot bortre stolpen mot Neuer men hans skott är för högt. Bayern ledde med två mål mot noll i halvtid.

Andra halvlek:
Dortmund gjorde ett byte i halvtid och gick ner på en trebackslinje när före detta Bayernspelaren Niklas Süle byttes in och det tog bara en minut innan Jamal Musiala var fri på mål. Kane spelade fram tysken men den unge stjärnan får iväg ett svagt skott mot Kobel som gör sig stor och räddar. Minuten senare skulle Musiala spela fram Kane som inte får bollen förbi Kobel och den rullar tillbaka till Musiala som elegant chippar in bollen från toppen av boxen men offsideflaggan är uppe mot Kane i första läget.

Båda målvakterna skulle stå för varsina fina räddningar inom en minuts speltid när Reus testade skott från en sämre vinkel från nära håll som får Neuer att sträcka sig och rädda ut till en kontring. Kontringen som leddes via Sané hittade Musiala, tillbaka till Sané som testade Kobel och schweizaren dyker ner och räddar fint han med. 

Dayot Upamecano, som rushades tillbaka till spel efter att De Ligt blivit skadad igen, behövde bytas ut kring 60:e minuten. Tuchel sa innan matchen att fransmannen inte skulle spela nittio minuter för säkerhets skull efter hans ljumskskada. In kom akademi produkten Aleksandar Pavlovic, som skrev på kontrakt med A-laget i början på veckan, och fick 35 minuter speltid. Pavlovic klev in i sin defensiva mittfälts-roll och Goretzka gick ner som mittback.

Dortmund-målvakten Kobel var inblandad i mycket i början på andra halvleken när Musiala återigen befann sig i boxen och får iväg ett bra skott från högern men den schweiziske målvakten hinner ner på den bollen väldigt fint. Bara några minuter senare skulle bollen vara i nät igen när Kane spelas fram av Laimer som sedan hittar Musiala som kan peta in bollen, men offsideflaggan är återigen uppe. Kane som insisterade att det inte handlade om många millimeter där hade rätt och VAR-rummet fick flika in och dubbelchecka, men inget mål blev det den gången.

Dortmund hade allmänt mycket mer tryck och momentum mellan 60-70:e minuten men Bayern stod emot bra och i 73:e minuten skulle det vara tack och godnatt för Dortmund då Coman får till ett elegant väggspel med Musiala, fransmannen kan lätt hitta Kane som är helt öppen i mitten och engelsmannen gör inga misstag då han sätter dit bollen vid Kobels högra hörn. 3-0 Bayern och Kane hade i stunden tangerat Guirassy som ligans skyttekung. 

Harry Kane är i sitt livs form känns det som och är en av världens absolut bästa spelare just nu. Han skulle få avsluta kvällen med sitt tredje hattrick i Bayern tröjan. Süle slår en dålig pass rakt på Pavlovic som hittar Kane, som har all tid i världen, och kan hur enkelt som helst med hans kvaliteter sätta dit sitt femtonde Bundesliga-mål för säsongen, målet som gör honom skyttekung i ligan. Riktigt kul för unge Pavlovic som fick avsluta sin fina insats, hans andra Bundesliga match någonsin för övrigt, med en assist. 4-0 Bayern, ännu ett Harry Kane hattrick och Dortmund fans som lämnade arenan tidigt.

Spelarbetyg i Bayern München:
1 = Underkänd
2 = Godkänd
3 = Bra insats
4 = Väldigt bra insats
5 = Världsklassig insats

1 = 
2 = Neuer, Davies, Mazraoui
3 = Kim, Musiala, Upamecano, Laimer, Coman, Pavlovic
4 = Goretzka, Sané
5 = Kane

Spelade för lite för att betygsättas: Choupo-Moting, Müller

Matchens lirare för Bayern: Kane

Tankar?:
WOW är allt jag har att säga. Jag kan inte fatta att det här är samma lag som förlorade mot ett tredjedivisionlag för tre dagar sedan. Man hade allt på plats idag, precis allt stämde. Man var lite orolig för startelvan med brist på mittfältare och mittbackar, men som tur kunde både Upamecano och Goretzka komma till spel och för att båda två inte vara 100% friska var de exceptionellt bra ikväll. Mäktigt för Pavlovic också som gjorde sin Bundesliga-debut förra helgen mot Darmstadt och fick nu en tuff utmaning att bytas in med 30 minuter kvar borta mot Dortmund när man ledde 2-0. Han höll ihop bra, stod för fina defensiva aktioner och fick sig till och med en assist. Verkligen en spelare att hålla ögonen på, han kanske är den defensiva mittfältaren man saknat?

Precis allt föll på plats idag i anfallet, lite väl många offsides kan man kanske tycka men ändå fick man in fyra bollar i nät. Tre stycken tack vare Harry Kane. Wow. Han är utomjordisk. Han har hittat in i detta Bayern lag så bra och han är redan uppe på 17 mål och 7 assister i alla tävlingar för Bayern. Han är den första spelaren i ligans historia att göra 15 mål på sina första 10 Bundesliga-matcher. Han är så perfekt för detta Bayern när han kan hur lätt som helst befinna sig djupt ner i banan, hitta ut till Sané eller Coman på kanterna, eller spela Musiala helt fri på mål, han har en av världens bästa passningsfötter utan tvekan och det är inte ens hans bästa kvalitet, han är en jäkel på att göra mål med. Engelsmannen trivs nog sjukt bra i Bayern och fick med glädje ta hem sin tredje matchboll. Thomas Müller sa efter matchen på plan när engelsmannen fick sin matchboll: "Ditt hotellrum börjar bli mycket mindre nu”. Kane kommer in i laget mer och mer för varje dag och det glädjer en att se. Han är fenomenal!

Man blir lite fundersam angående Joshua Kimmich. Tysken må vara en av världens bästa mittfältare rent tekniskt men han skapar mycket problem för Bayerns mittfält enligt mig. Det har varit så mycket diskussioner om den defensiva mittfältaren som saknas men ibland undrar man bara om det är Kimmich som distraherar sina mittfältskollegor istället för tvärtom. Kimmich är så sugen på att göra allt själv i mittfältet, han är den som ska försvara, han är den som ska ta emot alla passningar och han är den som ska göra mål också, det går inte att göra allt själv. Med den inställningen så är det inte konstigt att den spelare han har bredvid sig i mittfältet blir ganska lost i vad han ska göra om Kimmich är den som ska göra allt, enligt honom själv. Goretzka blev starkt kritiserad förra säsongen på grund av det och har varit bättre denna säsongen men ikväll stod han för en riktigt fin insats i mittfältet, utan Kimmich bredvid sig.

Laimer och Goretzka samarbetade riktigt fint ikväll. Goretzka gjorde det han är bäst på, befinna sig både uppe i planen och i defensiven där det behövdes medan Laimer fick i uppgift att ta hand om defensiven med den aggressiviteten, topp kvaliteten att vinna tillbaka bollen och snabbheten han har. Det funkade makalöst bra ikväll och det blev inga stora hål i mittplan som brukar vara problemet. Kollar man senaste matcherna så vann man 8-0 mot Darmstadt och 4-0 mot Dortmund utan Kimmich och förlorade mot Saarbrücken med 2-1 när han befann sig i startelvan. Kanske långsökt men statistiken ljuger inte. 


En märklig och eventfull vecka för Bayern når sitt slut och på onsdag blir det Champions League-action på Allianz Arena igen när Galatasaray kommer på besök.
 

Rick Sjöbergsjobergrick@gmail.com2023-11-04 21:55:00
Author

Fler artiklar om Bayern München