Olympiastadion, 2021-02-05 20:00

Hertha BSC - Bayern München
0 - 1

Hedersam förlust i München

Hertha stod för en pigg insats mot mesta mästarna från Bayern men föll likväl, efter Comans turmål.

Det var på förhand en smått omöjlig uppgift för bottenlaget Hertha BSC att plocka med sig poäng från Allianz Arena. Men det pressade bortalaget antog utmaningen och var inte alltför långt borta från att knipa en poäng denna fredagkväll.

Första halvlek var högklassig fredagsunderhållning, trots ett ymnigt snöfall som gjorde planen tung och svårspelad. De blåvita rivstartade då Lukebakios friläge efter tre minuter borde ha renderat i en bortaledning. Tempot var högt och det skapades fina möjligheter i de båda straffområdena. Främst minns vi en sällsynt miss från straffpunkten från Lewandowskis fötter efter tolv minuter och ett flertal avslutslägen från Piatek, som dock inte hade sin bästa afton. 

Hemmalaget tog ändå, som väntat, ledningen. Nesligt nog efter ett turmål, där Comans skott blockerades av Stark enbart för att senare gå i en perfekt båge över Jarstein och in under ribban. Bayern tog över allt mer efter målet och kom i anfallsvåg på anfallsvåg. Samtidigt bjöd man därmed Hertha på ett flertal omställningslägen och förvånande mycket yta, som huvudstadslaget dessvärre inte kunde nyttja.

Andra halvlek levde sedan inte riktigt upp till de första 45. Bayern hade det mesta av spelet men kunde inte avgöra matchen på någon av sina chanser. Herthas försök att sticka upp mattades något och Pal Dardais motdrag blev att lufta de båda nyförvärven Radonjic och Kheidira. Den förstnämnda fick mest speltid och visade prov på en snabbhet och teknik som såg intressant ut. Kheidira hann däremot inte uträtta särskilt mycket under de tio minuter som han fick. Dock utgick den forne världsmästaren inte skadad - alltid något.

Det blev till sist en hedersam förlust för Hertha men Bayern, som möjligtvis hade tankarna på kommande klubblags-VM, kom undan med blotta förskräckelsen. Matchen avslutades nämligen som den började; med ett friläge för bortalaget. Cunha - Herthas bästa spelare denna afton - kom helt ren med Manuel Neuer men hans chipavslut gick vid sidan av målställningen. Ett distinktare avslut där och matchen hade slutat oavgjord.

Istället sjätte matchen i följd utan vinst. Men nog var dagens insats ytterligare ett prov på att den här truppen allt jämt är bra nog för att lämna tabellens bottenskikt inom kort.

Johan Berg2021-02-05 22:53:57
Author

Fler artiklar om Hertha BSC