2019-12-14 15:30

Hertha BSC - Freiburg
1 - 0

Hertha BSC återigen ett vinnande lag

Det var måhända inte särskilt vackert alla gånger, men segern mot Freiburg innebar att Hertha BSC återigen var ett vinnande lag för första gången sedan början av oktober.

Den gamla devisen ”tredje gången gillt” kom att gälla även för Jürgen Klinsmann. I sin tredje match som ansvarig för Hertha kom så den första, tillika så efterlängtade, segern hemma på Olympiastadion mot knepiga SC Freiburg.
 
Det var dock långt ifrån någon klang och jubel-tillställning. Trots att Herthas uppställning nog innehöll årets mest offensiva elva fick man mest satsa på omställningsspel, då Freiburg tog hand om bollinnehavet. Gästerna visade upp ett stundtals småfinurligt passningsspel, men utan att skapa något vasst framåt. För Herthas del så hade Selke första halvleks bästa möjlighet att spräcka målnollan, men den gänglige anfallaren har bevisligen en bit kvar till toppform.
 
Selke tog ändå liten revansch då han tidigt i andra halvlek möjliggjorde ett väggspel med en attackerande Vladimir Darida. Den för året skadedrabbade tjecken drog därefter till med ett långskott som vackert letade sig in i nätmaskorna bakom Flekken, och Hertha var något överraskande i ledning.
 
Perioden efter ledningsmålet ökade Freiburg temporärt trycket, och en kvittering hade inte varit orättvis i det läget. Jarstein – tillbaka från sin tidigare avstängning – agerade dock lugnt som sista utpost. Noterbart var även att den bänkade Niklas Stark knappast saknades i Herthas mittlås.
 
Hertha höll undan och kunde därmed fira för första gången sedan fjärde oktober. Segern innebar lite luft ner till den absoluta tabellbotten och inte minst lite välbehövligt självförtroende till både spelare, ledare och supportrar. Förhoppningsvis kan denna trend förstärkas redan till veckan, då Leverkusen bjuder in till match tidig onsdag kväll.
 
Målskytt:

1-0 Darida (53’)
 

Johan Berg2019-12-15 17:00:19
Author

Fler artiklar om Hertha BSC