Bayern München - Hertha BSC
5 - 0

Hertha chanslösa i München

Med noll poäng och en sistaplats i ligan var det ingenting som talade för Hertha när vi åkte ner till München och Allianz Arena.

Hertha inledde piggt första fem och hittade in bakom FC Bayerns backlinje två gånger om vilket fick mig att tänka, om vi bara får första målet så kan vad som helst hända.
I anfallet efter så gjorde Thomas Müller 1-0 för FC Bayern och den lilla strimma hopp jag hade byggt upp försvann i ett ögonblick.
Efter en dryg kvart satte sig Jovetic ner på planen med en förmodad sträckning och in kom Dilrosun. Hertha var fram till 35e minuten defensivt bra organiserade vilket medförde att FC Bayern hade svårigheter att komma igenom och skapa några chanser. Bayern började då sätta mer fart på bollen och ökade rörligheten i anfallsspelet och då kom 2-0 genom Lewandowski. I slutet av halvleken blev Schwolow liggandes efter att ha boxat bort ett inlägg där han vid landningstillfället slog hakan i Boyatas bakhuvud, men som tur var räckte det med omplåstring och vi slapp ytterligare ett byte på grund av skada.

Andra halvlek var endast ett par minuter ung när Zeefuik klantigt tappade bollen utanför straffområdet till Müller som hittade in till Musiala och 3-0 var ett faktum. Efter en timme så krokade Selke ihop med Nianzou och han lyckades skada sig själv i situationen. Dardai valde då att göra ett trippelbyte där Klünter, Richter och nyförvärvet Belfodil kom in istället för Zeefuik, Selke och Lukebakio.  Efter ett väldigt fint kombinationsspel gjorde Lewandowski 4-0 med tjugo minuter kvar och den enda tanken jag hade var att domaren, snälla blås av. Med tio minuter kvar fick min personliga favorit Vladimir Darida äntra planen och göra säsongsdebut, men inte ens med honom kunde Hertha skapa några farliga chanser och än mindre vända underläget.

Sammanfattningsvis såg det ut som väntat, ett lågt stående Hertha som skulle satsa på kontringar och hoppas på att FC Bayern hade en mindre bra dag. Tragiskt nog ses 5-0 inte som särskilt förvånande med tanke på den stora klasskillnaden som råder mellan lagen. Hertha gå nu på välbehövlig spelledighet och det återstår tre dagar innan transferfönstret stänger och förhoppningsvis får vi in en till två offensiva spelare. Nästa match är om två veckor borta mot nykomlingen VfL Bochum.