Olympiastadion, 2021-05-09 18:00

Hertha BSC - Arminia Bielefeld
0 - 0

Hertha fortsätter vägra förlora

Hertha kom inte upp i samma nivå som mot Freiburg senast, men bärgade ändå en tung poäng i kampen om förnyat kontrakt.

Inte helt oväntat kom det en liten rekyl i matchen mot Arminia, jämfört med den tveklösa segern mot Freiburg senast. Trots att Pal Dardai fortsatte sin kraftiga rotation, där i princip två skilda startelvor har utkristalliserat sig sedan matcherna återupptagits, så var det nog lite småslitningar både mentalt och fysiskt på sina ställen.

Bottenkollegan Arminia började bäst och hade jobbiga Voglsammer och Klos längst fram, som bökade, stångades och högg på allt. Planens ende svensk, mittbacken Joacim Nilsson, kom dock ännu närmre ett ledningsmål för bortalaget, men mittbackens nick gick över ribban. Schwolow hade inledningsvis mycket att göra men var stabil matchen igenom.

Framåt var det inte lika glädjande. Trion Cunha, Cordoba och Piatek spelade alla från start men fick lite uträttat. Piateks styrkor är inom straffområdet, men i de matcher där bollen sällan når dit så går det långa stunder då polacken närmast är helt osynlig. Gårdagen var inget undantag. Cordoba var hetast av de tre. Bland annat träffade han stolpen i första halvlek.

Annars var Mittelstädts huvudskada det man främst tar med sig från första halvlek. Wingern fick en otäck smäll och gick i backen, där han blev kvar i över fem minuter. Ändå tilläts han spela vidare i ytterligare en kvart innan han plockades av banan - givetvis med en befarad hjärnskakning. Idioti.

Liten byten i den andra halvleken fick pendeln att svänga något till Herthas favör. Hemmalaget spelade upp sig och visade Arminia att det fanns gott om både bredd och topp bland de blåvita. Chanser var det dock klent om. Först i slutforceringen tvingade Hertha ner gästerna långt ner på sin egen planhalva, men utan att kunna punktera målnollan. Nilsson, som var bra matchen igenom, ledde därmed Arminia till en poäng - ett kanske inte helt oförtjänt resultat.

I och med detta resultat är Hertha nu obesegrade de senaste sex matcherna, och jag kan verkligen inte se dem falla igenom de få kvarstående omgångarna. Inget är klart ännu men tack vare truppens bredd har detta omänskliga spelschema inte inneburit den genomklappning som många, jag inkluderar, befarade. En seger mot hopplösa Schalke på onsdag och jag tror vi kan kvittera ut Bundesligabiljetten för Hertha BSC även nästa säsong.

Johan Berg2021-05-10 18:37:30
Author

Fler artiklar om Hertha BSC