PreZero Arena, 2023-03-18 15:30

Hoffenheim - Hertha BSC
3 - 1

Hertha hårt straffade av Hoffenheim

Bottenmötet mellan Hoffenheim och Hertha BSC kom att avgöras från straffpunkten. Med två mål för hemmalaget under första halvlek var berlinarnas öde beseglat.

Det var onekligen ännu en viktig match i striden om förnyat kontrakt då Hoffenheim, som inte vunnit en fotbollsmatch på evigheter, bjöd in Hertha för en riktig ångestkaramell i Bundesligas 25e omgång. Hertha hamnade dessvärre på hälarna från start och fick istället se ett hemmalag som för ovanlighetens skull tog kommandot på PreZero Arena, då Hoffenheim hittills varit ligans svagaste hemmalag.

En spelare som haft en trög säsong men som obestridligen besitter en hel del kvalité är Andrej Kramaric. Givetvis valde kroaten att vakna till liv under lördagseftermiddagen. Ett halvlamt avslut mot Christensen i inledningen följdes upp av dagens första straffmål i minut 24, efter att Tolga Cigerci fått bollen på handen. Herthas uppförsbacke blev rejält mycket brantare tretton minuter senare då hemmalaget belönades med ännu en straff. Denna gång efter att en klumpig Uremovic hindrat Bebou på ett regelvidrigt sätt. Kramaric förvandlade även denna möjlighet till mål och skickade sitt lag till en bekväm tvåmålsledning i paus.

Sandro Schwarz bytte ut en blek Niederlechner samt Cigerci, till förmån för Lukebakio och Jovetic. Lukebakio kom nära en reducering tidigt i halvleken och borde nog ha belönats med en straff i den situationen, efter att bollen letat sig upp mot Robert Skovs arm. Uppretade Hertha-spelare fick istället bevittna Bebou flyta förbi Herthas försvarslinje innan han säkert satte hemmalagets tredje fullträff för dagen. Därmed var det definitivt tack och adjö för Herthas poängambitioner denna lördag.

Hoffenheim var stabila resten av matchen förutom när Jovetic tilläts tröstmåla på övertid. Förlusten innebär att Hertha kan uppvisa ett erbarmeligt dåligt bortafacit denna säsong; fyra poäng av 36 möjliga, vilket samtidigt borgade för att laget nu återigen parkerar på negativ kvalplats och där striden om nytt kontrakt utvecklar sig till en rejäl nervpärs. Laget får nu en kortare möjlighet att slicka såren när Bundesliga gör landslagsuppehåll, innan en svårt bortamatch väntar mot Freiburg den 1 april.


Målskyttar:
1-0 Kramaric (24')
2-0 Kramaric (37')
3-0 Bebou (51')
3-1 Jovetic (92')

Johan Berg2023-03-19 12:46:17
Author

Fler artiklar om Hertha BSC