Fortuna Düsseldorf - Hertha BSC
0 - 0

Hertha kammade noll i premiären
Bortafansen lyckades tyvärr inte sjunga fram Hertha till poäng.

Säsongspremiären i plåtlådan Merkur Speilarena i Düsseldorf var en klassisk premiärmatch, krampaktig och uddlös där hemmalaget dock lyckades få med sig samtliga poäng efter ett tidigt mål i andra halvlek.

Som väntat valde Pál Dárdai att utelämna en del spelare ur matchtruppen då de ryktas till andra klubbar där Suat Serdar var det största avbräcket, särskilt då det råder brist på centrala mittfältare i truppen. En 4-2-2-2 formation användes från start och det syntes tidigt att spelarna inte är helt kompatibla med varandra än samt att det centrala mittfältet med M. Dárdai och Klemens kommer ha stora problem att styra matcherna. Detta då de båda är mittbackar i grunden och inte har den bollbehandling eller teknik som krävs för att utgöra navet i spelet. Tre nyförvärv, backarna Dudziak, Leistner samt den anfallande yttern Reese gjorde debut för Hertha. Inledningen var ganska tillknäppt där inget av lagen hade förmågan att styra spelet eller skapa några farliga chanser, utan det var i bästa fall halvchanser som inte ledde någonvart. Efter en knapp halvtimme tvingades Hertha till sitt första byte då Winkler tvingades kliva av och in kom återvänande sonen Pálko Dárdai. Hela första halvlek var krampaktig och tillknäppt och att det var mållöst kunde inte förvåna någon.

Merparten av de 40 466 åskådarna fick jubla redan sex minuter in i andra halvlek då Ginczek skarvade in ett inlägg i borte hörnet. Otagbart för Christensen och det kändes med första halvlek i beaktande att det skulle bli svårt att få hål på hemmalaget. Hertha hade omedelbart efter målet matchens bästa period där vi klart tog över spelet, men de där riktigt farliga chanserna skapades aldrig. Richter var lite för självisk ena gången och Reese hade för snäv vinkel en annan. Den totalt osynlige Niederlechner byttes ut och in kom Scherhant som tidigare under veckan förlängt sitt kontrakt till 2027. Scherhant som i mitt tycke gör sig bättre i en ytterposition hade svårt att hitta rätt centralt samtidigt som han inte heller fick några bollar att jobba med. Med knappa kvarten kvar kom den tredje sonen Dárdai in på planen, 17-årige Bence. Det hjälpte dock föga och Düsseldorf kontrollerade lugnt och metodiskt matchen sista kvarten så en kvittering var aldrig nära.

Spelmässigt har Hertha en del att jobba med framöver och det viktigaste att förstärka truppen med är en central mittfältare som kan styra spelet och behandla bollen väl. Dudziak var lite vilse första halvlek, men i andra hittade han mer rätt på sin vänsterbacksposition. Leistner i mittförsvaret var stark på huvudet vilket vi saknade förra säsongen och med hans rutin så kommer han vara väldigt nyttig. Reese gjorde en helt okej insats och sett från bortasektionen så finns det något där kan bli bra och jag tror att han kommer bidra med en del poäng när säsongen summeras. I övrigt fanns det inga som stack ut utan detta var en okej insats av båda lagen, en typisk 0-0 match i vanliga fall, men där Düsseldorf gjorde mål på inlägg efter ett inkast i höjd med Herthas straffområde. De som bryr som om kategorin xG så var den 0,52-0,75 vilket visar att matchen inte var lika underhållande som mötet mellan HSV – Schalke 04 kvällen innan. På fredag är det hemmapremiär mot nykomligen Wehen Wiesbaden, då hoppas vi på en mer sprakande tillställning.