Hertha spelar inledningsmatchen borta mot Bayern
Hertha får äran att möta rekordmeiser i den tradionsenliga öppningmatchen. Boka 16.e Augusti redan nu.

Hertha spelar inledningsmatchen borta mot Bayern

Spelschemat är nu släppt och enligt traditionen så inleder regerande mästarna säsongen med hemmamatch. Gissa vilka som får äran att spela denna match inför hundratals mijoner Tv tittare runt om i världen. Jo men visst, Hertha BSC. Dagen efter det förkunnas att Lars Windhorst ska pumpa in 125 mio Euro i klubben till och börja med. Ett utmärkt tillfälle för Hertha att visa sig från sin bästa sida och förhoppningsvis vinna nya fans. Vi får se vilket lag Ante Covic kan ställa på planen den 16:e Augusti.

Sedan undrar alla när derbyn mot Union spelas?. Det spekulerades en del om att derbyt skulle spelas den 9:e November då det är exakt 30 år sedan Berlinmuren föll. Med respekt för alla de personer som dött eller på annat vis fått lida genom murens existens så hade kanske varit magstarkt att spela ett derby just den dagen. Även om tanken initialt var fin att de två klubbar som fick lida mest nu skulle mötas i ett uppsnackat derby.

Nu blir det istället första helgen i November som Hertha får ta sig genom Berlin och bort till Köpenick för att ställas mot Union. Detta iinebär sedan i sin tur att hemmaderbyt mot Union spelas 20-22 mars. Läge att möta våren i Berlin?

Hemmapremiären spelas 23-25 Augusti när Johnny Brooks och hans Wolfsburg kommer till Olympiastadion. Därefter två bortamatcher mot Schalke och Mainz. En ganska så svår inledning på serien som ni förstår. Men man ska möta alla lag hemma och borta. Hinrunde avslutas 20-22 december med hemmamatch mot Gladbach för den som funderar på åka till Berlin och handla julklappar.

November är den månad som sticker ut lite extra. Som sagt derbyt mot Union. Helgen efter kommer Leipzig på besök och sista helgen kommer Lucien Favre med sitt BVB.

Spelschemat i sin helhet finns på Kicker eller Bundesligas hemsida för den som fundera på besöka en hemmamatch med Hertha.

Alexander Carlsson2019-06-28 13:55:38
Author

Fler artiklar om Hertha BSC