Deutsche Bank Park, 2021-10-16 15:30

Frankfurt - Hertha BSC
1 - 2

Hertha tog oväntad trea i Frankfurt

Hertha hade oddsen emot sig inför bortamatchen mot Frankfurt, men överraskade med en sällsynt stabil insats.

Det var på förhand ingen enkel uppgift som Hertha BSC stod inför återstarten av Bundesliga. Frankfurt borta stod för motståndet, som i sin tur slog självaste Bayern München i förra omgången. Lyckligvis stod det ganska tidigt klart i matchen att Frankfurts fina form inte överlevt det segdragna landslagsuppehållet.

För även om första halvlek var underhållande, med högt tempo och fina målchanser åt båda håll, så präglades den av ett slarvigt hemmalag som strödde passningar omkring sig i uppbyggnadsfasen. Detta kunde Hertha utnyttja till sin fördel. Pal Dardais lag stod inte riktigt lika djupt som under tidigare omgångar, och på så sätt var vägen fram till Frankfurts straffområde inte lika lång när man väl erövrade boll. 

Ändå var det inläggsspelet som kom att fälla avgörandet denna lördageftermiddag. Darida - som för dagen firade sin 200:e Bundesligamatch - skickade in ett hårt inlägg redan i den sjunde spelminuten, som Richter styrde in i mål med sina hårtestar. Därmed var målnollan spräckt för Herthas sommarförvärv från Augsburg, och bortalaget lika hastig som lustigt i ledning.

Hertha fortsatte skapa en del chanser i den första halvleken. Närmast var en språngnick från Piatek efter ännu ett inlägg, tätt följt av en alltför obeslutsam Mittelstädt i ett friläge med Trapp i Frankfurt-målet.

Frankfurt genomförde en taktisk omställning till andra halvlek, och med 4-4-2 kom man bättre in i matchen. Några dunderchanser skapade man dock inte. Istället skulle Hertha chocka de 32 000 åskådarna på Waldstadion genom att göra 0-2. Ånyo var det ett inlägg som möjliggjorde den utökade ledningen. Mittelstädts "serve" blev överlång, men lyckligtvis dök nyss inbytte Ekkelenkamp upp vid bortre stolpen och stötte in bollen i mål. Holländaren gjorde därmed sitt andra mål denna säsong, och börjar växa ut till Herthas egna supersub.

Hemmalaget fick lite hopp med kvarten kvar, då Schwolow fällde Paciencia innanför straffområdet. Den neddragne tog själv säkert hand om straffen, men mycket närmre kom inte Frankfurt denna gång. Hertha försvarade sig väl för en gångs skull, och den blåvita segern var till sist rättvis. Ett skönt besked efter en höstsäsong som hittills mest bjudit på besvikelser.

Mest nöjd med resultatet var nog sportchef Fredi Bobic, som utöver nöjet att tvåla till sin gamla arbetsgivare, nu kan fortsätta att ägna sig åt andra frågor än hurvida Pal Dardai ska tillåtas fortsätta som tränare. Åtminstone fram till efter nästa match - Gladbach hemma nästa lördag.

Målskyttar:
0-1 Richter (7')
0-2 Ekkelenkamp (63')
1-2 Paciencia (78')

Johan Berg2021-10-17 11:14:53
Author

Fler artiklar om Hertha BSC