Olympiastadion, 2021-10-23 18:30

Hertha BSC - Mönchengladbach
1 - 0

Hertha ute ur krisen efter ännu en seger

Hertha tog andra raka segern, efter en smågrinig match mot Mönchengladbach.

Långsamt faller bitarna på plats i Herthas lagbygge. Bortasegern mot Frankfurt förra helgen var starka papper och det följdes upp med en ny trepoängare hemma mot Gladbach under lördagskvällen. I och med segern tog Hertha ett rejält kliv uppåt i tabellen och distanserar sig nu från den omedelbara bottenstriden.

Matchen mot Gladbach var dock inget för den finsmakande fotbollskonesseuren. Hela första halvlek kändes mest som ett enda långt spelavbrott, då ideliga frisparkar, skadeavbrott och VAR-checkar fullständigt hackade upp spelet, som aldrig fann någon rytm. 

Två saker tar vi dock med oss från de första 45 minuterna. För det första fick Luca Netz starta för Gladbach inför sin gamla hemmapublik, och ni må tro att den berlinfödde 18-åringen inte välkomnades med öppna armar. De 25 000 på Olympiastadion hade inte glömt ynglingens omtalade flytt och endes i ett unisont buande så fort unge Netz rörde bollen. Netz stod också för en blek insats och byttes ut redan i paus - tacka våra vänner på Ostkurve för det.

För det andra: Hertha tog oväntat, och tämligen oförtjänt, ledningen i slutet av halvleken. Ett långt Plattenhardt-inkast från vänster letade sig fram till Richter, som akrobatiskt tryckte dit sitt andra mål för säsongen.

Underläget tvingade Gladbach att ägna sig mer åt konstruktiv fotboll snarare än småfula närkamper och tacklingar. Av detta blev det dock inte mycket utav. Bortalaget kom till ytterst få farligheter, medan Hertha såg rätt bekväma ut i rollen som försvarare av de tre poängen. Bäst i hemmalaget var mittback Boyata, som styrde upp sin backlinje på ett föredömligt sätt, som vi herthaner inte blivit bortskämda med tidigare under säsongen.

Hertha stod således som segrare efter 90 minuter. Man gjorde det inte som ett resultat efter någon skönspelande insats, men väl efter att stått upp under tuffa och smågriniga förhållanden matchen igenom. Efter att ha tvingats ifrågasätta Herthas inställning i flera av säsongens matcher var det skönt att äntligen få ett svar på att truppen faktiskt innehåller tillräcklig vilja för att undvika tabellens nedre regioner.

Målskyttar:
1-0 Richter (40')

 

Johan Berg2021-10-24 11:51:47
Author

Fler artiklar om Hertha BSC