Olympiastadion, 2021-09-17 20:30

Hertha BSC - Greuther Fürth
2 - 1

Andra raka segern för Hertha BSC
Nyförvärvet från Ajax, Jurgen Ekkelenkamp spelade en avgörande roll i segern mot Greuther Fürth under fredagskvällen.

På fredagskvällen tog Hertha BSC andra raka segern och klev upp på övre halvan i en haltande tabell.

Efter söndagens seger mot Bochum bytte Hertha formation och kom i mötet mot Greuther Fürth till start med en 5-3-2 formation.
Förväntningarna från supporterhåll var att Hertha skulle i kraft av hemmaplan mot en nykomling föra spelet och inte agera så passivt som de gjorde i söndags vilket tyvärr inte skedde. Herthaspelarna backade hem och lät Greuther Fürth ha bollen och hoppades helt sonika på omställningslägen vilket infann sig ett par gånger under första halvlek utan att några farligheter skapades. Greuther hade mycket spel på offensiv planhalva men var alldeles för uddlösa för att skapa några bekymmer för Herthas backlinje. Det enda av värde som skedde i första halvlek var att Boyata klev av och ersattes utav den blott 17-årige Linus Gechter som för andra matchen i rad fick göra ett inhopp. De två senaste matcherna har tre backar varit tvungna att avbryta på grund av skada, dessa är Boyata, Klünter och Torunarigha.

I paus måste Dardai ha höjt rösten i omklädningsrummet för Hertha kom ut som ett helt nytt lag, de började pressa Greuther och ta tag i spelet. Under de första tio minuterna av andra halvlek skapade Hertha mer än vad de gjorde under hela första halvlek. Då stack Greuther upp i en kontring som slutade med att domaren Stieler korrekt pekade på straffpunkten och tyvärr var svenske Branimir Hrgota iskall och placerade enkelt in 1-0 för bortalaget. Dardai agerade direkt och bytte ut Belfodil samt Boateng och satte in Davie Selke samt nyförvärvet från Ajax Jurgen Ekkelenkamp. Hertha skapade direkt efter bytet en hörna som Dardai slog och med sin första bollkontakt någonsin i Herthatröjan skallade Ekkelenkamp in kvitteringsmålet. Was für ein debüt! Psykologiskt var det oerhört viktigt att vi fick in kvitteringsmålet direkt efter underläget och spelarna fortsatte att spela aggressivt och tryckte ner Greuther djupare. I den 79e minuten fick Hertha äntligen in segermålet efter att Ekkelenkamp skjutit via en försvarare in i mål. Burchert i bortamålet var helt chanslös. Efter ledningsmålet försökte Greuther trycka upp laget, men skapade aldrig några farligheter och när domaren blåste av matchen efter 94 minuters spel var första hemmasegern anno 2021/22 ett faktum.

Nästa match spelas på lördag 25/9 kl 15:30 borta mot RB Leipzig.