Lagbanner
Ante Covic lyfts upp från U23 och blir ny huvudtränare
Herthafansen får ställa sig bakom Ante Covic som tränare kommande säsong.

Ante Covic lyfts upp från U23 och blir ny huvudtränare

Beslutet är nu taget. Mina damer och herrar. Ante Covic blir ny tränare för vårt kära Hertha. Den infödde Berlinaren med ett förflutet i klubben som spelare (1996-2000) befodras till huvudtränare. Precis som Niko Kovac, som också är född i Berlin har Ante ett kroatiskt pass.

Spontant kan man tycka att Hertha spelar högt då det finns massor av välkända tränare på marknaden just nu. Peter Stöger, Domenico Tedesco, Dieter Hecking, Bruno Labbadia, Heiko Herrlich, Markus Gisdol, Markus Weinzierl och snart även Hannes "Bluffen" Wolf. Skulle det visa att det inte var lyckat med Ante så kan Hertha säkert kontraktera någon av nyss nämnda namn som plan B. Dessutom tror jag att Michael Preetz vill undvika att tränarfrågan dras i långbänk och kostar massor med tid.

Under tiden Ante Covic har tränat U 23 så har spelare som Jordan Torunarigha, Arne Maier och Maxi Mittelstädt kommit fram och från Hertha`s sida är det dessa spelare som på sikt ska bära laget. Nu får de en tränare som de har haft förut och som de har förtroende för.

Som assistent får Ante Covic Mirko Dickhaut. I början av 00-talet var dessa båda lagkamrater i Bochum och 2013 gick de tränarutbildningen i Köln tillsammans. Även Mirko Dickhaut har en gedigen bakgrund inom fotbollen. 120 matcher som spelare för Eintracht Frankfurt och nästan lika många för Bochum.

Vi önskar den nya tränarkonstellationen lycka till.

Alexander Carlsson2019-05-12 21:24:55
Author

Fler artiklar om Hertha BSC