Äntligen vinst då Bochum slogs tillbaka

Hertha kan andas ut en aning efter sin bortaseger mot ett hårt arbetande Bochum.

Ett Hertha med kniven mot strupen åkte till Ruhrområdet för match mot Bochum under söndagseftermiddagen. Vinst räknades mer eller mindre som ett måste efter huvudstadslagets bleka inledning på säsongen.

Och nog var det en del nya ansikten i Dardais elva. Jastrzembski fick överraskande ta hand om vänsterflygeln, Richter rörde sig över stora offensiva ytor och framåt gjorde Belfodil sin första start för Hertha. Därtill efterlängtade comebacker för Darida och Torunarigha. Men detta till trots – någon vidare injektion för Herthas spel var det inledningsvis inte tal om.

För Hertha valde återigen att stå lågt och invänta Bochum, som från start var överlägset i kamp- och anfallsvilja. Hemmalaget stred tappert matchen igenom och var det klart bättre laget i första halvlek – men som många befarat innan säsongen så har man inte tillräcklig spjutspetskompetens som kan förvandla hårt arbete till mål och poäng.

För Hertha var det snarare tvärtom. Laget gick till halvlek med en expected goals-siffra på 0.2, men ledde ändå matchen med 0-2 efter 45 minuter. Tacka nyförvärvet Suat Serdar för det, vars första mål kom efter en omställning och fint eget förarbete medan mål nummer två tillkom efter trassel i Bochumsförsvaret.

Således en inte helt rättvis ledning, och när Zoller tryckte dit reduceringen efter 59 minuter så började marken återigen gunga under Pal Dardai. Ännu en tappad ledning hade inte gått för sig – tur då att vår tränare luftade ytterligare ett av sina nyförvärv.

För förre Nice-spelaren Maolida kom under sina 30 minuter på banan att fälla avgörandet i sin Hertha-debut. 22-åringen utmanade i hög fart och när hemmalaget föll ifrån snarare än sökte upp den framstormande Maolida, så kunde fransmannen mycket behärskat placera in 1-3 bakom en frustrerad Riemann.

Hertha-bänken förenades i en kollektiv utandning, med vetskapen om att krisrubrikerna därmed är inställda – åtminstone för ytterligare en vecka. För i ärlighetens namn var det ingen större insats av Hertha BSC, men tillräcklig för att städa av ett av ligans förmodade bottenlag.

För på tal om bottenlag så gästar ännu segerlösa Fürth Olympiastadion nu på fredag. Ännu en seger och läget ser plötsligt bra mycket ljusare ut. Förhoppningsvis kan Dardai även släppa lite på handbromsen och bjuda en kräsen Berlinpublik på annat än lågt stående försvar och kontringsspel.