Lagbanner
Olympiastadion, 2024-04-26 18:30

Hertha BSC - Hannover 96
1 - 1

Barkok misshandlad + delad pott mot Hannover

Barkok misshandlad + delad pott mot Hannover

Tidigare idag basunerade Hertha ut nyheten att Aymen Barkok natten mellan lördag och söndag misshandlandes svårt på en bar och under söndagen genomgick han ansiktsoperation som bedöms som lyckad. Vad som föranledde misshandeln är i nuläget oklart och polisen har inlett en förundersökning. Hertharedaktionen hoppas givetvis att Barkok blir helt återställd och att han står på en fotbollsplan när nästa säsong startar.

Rent sportsligt så innebär detta att klausulen i hans lånekontrakt inte kommer att aktiveras då vi har köptvång vid tolv starter och han har i nuläget elva. På sina totalt 14 matcher i klubben (cupen inräknad) blev det ett mål för den marockanske landslagsmannen.

I fredags spelade Hertha hemma mot Hannover i en väldigt intetsägande match. Det var en match mellan två lag som kommer hamna på övre halvan och där chansen till avancemang och risken för nedflyttning är borta. Det märktes tydligt då inget av lagen imponerande eller såg ut att vara riktigt påkopplade. Hertha tog tidigt ledningen när Kempf knoppade in en hörna slagen av Palkó Dárdai och det är det första hörnmål vi gjort den här säsongen, om jag inte är helt snett ute på det. Jag kan i alla fall inte minnas något annat, men sedan börjar ju åldern även smyga som på så allt minns jag inte längre. Det var i princip det enda Hertha skapade på hela matchen och även om Hannover var hetare så var det aldrig riktigt farliga. Det såg länge ut att Hertha skulle ta hem alla tre poäng, men på matchens sista touch kvitterade Leopold och lagen fick lämna planen med varsin poäng.


 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2024-04-29 20:17:00
Author

Fler artiklar om Hertha BSC