SC Paderborn 07 - Hertha BSC
2 - 3

Bilal Hussein målskytt när Hertha rånade Paderborn
Bilal Hussein firar tillsammans med assisterande Kenny (mitten) och Karbownik framför bortasektion.

Bilal Hussein gjorde sitt första mål för Hertha BSC och strax efter hans kvittering avgjorde målkungen Tabakovic när Hertha vann helt oförtjänt sett till matchbilden och rånade Paderborn på samtliga tre poäng.

På presskonferensen inför matchen så lämnade en ursinnig Pál efter att ha fått en fråga om hur konceptet och spelidén ser ut då allt är väldigt otydligt och spretigt. Detta var enligt mig en befogad fråga av journalisten som tidigare skrivit en krönika där han ifrågasatt Pál och är det något han är känslig för så är det kritik. Jag som ändå sett samtliga matcher den här säsongen förstår inte alltid heller hur vi vill spela utan det verkar mest vara att vi ska slå bollen till Reese på vänsterkanten och sedan får vi se vad som händer. Hur påverkade detta spelarna mot Paderborn?

Hemmalaget fick en drömstart med ett ledningsmål redan efter åtta minuter, men det vinkades för offside och därmed godkändes inte målet. Tack och lov att vi slapp en miserabel start. Trodde jag. Paderborn visade tydligt att det gick för det och hela vårt lag såg paralyserade ut. Det var frispark som dundrades i ribban och ner på mållinjen, det var många halvchanser och till slut så kom 1-0 på en frispark och detta kändes som att det skulle bli en lång kväll. Matchklockan stod vid ledningsmålet på knappt 16 minuter. Som en skänk från ovan så halkade en av Paderborns mittbackar vid ett hemåtpass från mittfältet och Pálko Dárdai serverade Mainzlånet Barkok som rullade in kvitteringsmålet i ett 2 mot 0 läge bara minuten efter att hemmafansen fått jubla. Detta påverkade dock inte matchbilden alls utan Hertha var helt under isen och att det var likaläge när spelarna gick in i omklädningsrummet förstår jag ej. Vid en normal utdelning för Paderborn så borde de ha gjort tre eller fyra mål.

Det stora problemet för oss första halvlek var att vi inte hade något centralt mittfält och att Barkok, trots målet klev ut på planen när andra halvlek startade förvånade mig, men att det inte gjordes några byten alls var häpnadsväckande. Paderborn fortsatte att föra spelet och deras ledningsmål kom efter en timmes spel på en hörna och då tyckte Pál att det var dags att göra något. Maza och Zeefuik kom in istället för Barkok och Niederlechner, men det hjälpte inte. Vi var totalt utspelade och chanslösa. Bilal Hussein som varit i frysboxen ett tag där han inte varit med i matchtruppen varken i Zweite eller Hertha II som spelar i Regionalliga. Han fick plötsligt hoppa in med drygt 10 minuter kvar och på läktaren gläds jag alltid lite extra när han får minuter då det är kul med svenskar i laget, något det inte varit gott om i Hertha historiskt. Förra veckan hyllade jag samspelet mellan Kenny och Winkler på högerkanten (Winkler avstängd mot Paderborn) och på den här nivån är Kenny bra offensivt jämfört med hur det såg ut i Bundesliga förra säsongen. Han tar för sig mycket, springer, kämpar och bidrar en hel del, särskilt offensivt. Förra veckan assisterade han Tabakovic och mot Paderborn med bara fem minuter kvar av matchen slet han sig loss på högerkanten och slog bollen snett inåt bakåt till Bilal som placerade in kvitteringsmålet, hans första i Herthatröjan. Domaren visade tecknet för inspark och jublet på bortasektionen kom av sig, men efter en tre minuter VAR-granskning visade det sig att hela bollen inte var ute när Kenny passade Husse och kvitteringen var ett faktum. Detta chockade Paderborn och som ett brev på posten så kom Hertha loss än en gång på högerkanten, denna gång via Maza som serverade Tabakovic som satte dit foten i den 90e minuten och helt plötsligt var matchen vänd. Paderborn 2. Hertha 3.

Hemmapubliken började lämnade Home Deluxe Arena medan vi bortasupportrar stannade kvar och sjöng för att hylla laget. Detta var ett gigantiskt rån av oss och det kändes lite som att vinna på Lotto. Från att ha varit totalt utspelade i drygt 80 minuter till att vända matchen under de sista minuterna helt oförtjänt och dessutom på bortaplan det är en väldigt bra stund för en bortasupporter. Nästa match spelas på fredag mot FC Hansa Rostock som är en högriskmatch med tanke på supportrarnas agg mot varandra. Det får bli framtidens bekymmer för nu ska vi njuta att vi åkte hem från Paderborn med tre poäng.