Lagbanner
Mercedes Benz Arena, 2022-11-08 20:30

Stuttgart - Hertha BSC
2 - 1

Bittert nederlag i Stuttgart

Hertha föll sent i den ack så viktiga bottenmatchen mot Stuttgart.

Bottenstrid borta i Schwaben stod på programmet för Hertha BSC under tisdagskvällen. Både hemmalag Stuttgart och bortalag Hertha var i rejält behov av en ”trea” för att förhindra att man fastnar i Bundesligas bottenträsk över VM-uppehållet och in i 2023.
 
Hertha tog sig an uppgiften med att spela 4-4-2, där den flyttryktade Selke återigen tog en startplats till de flestas förvåning. Dock ingick baklängesmål redan i den tredje minuten knappast i Sando Schwarz’ matchplan, men det var precis vad som hände när Guirassy pangade in ledningsmålet efter ha blivit frispelad via en genomskärare från Tomas.
 
Hertha lät sig dock inte nedslås utan bet tillbaka innan matchuret hunnit slå 20 minuter. Kennys fina inlägg hittade Lukebakio, som därmed kunde fira sin sjunde fullträff denna säsong. Utan tvivel är Dodi Lukebakio höstens spelare i Hertha-lägret och lär uppvaktas av större utmaningar om den fina målformen håller i sig.
 
Matchen kom att utveckla sig till ett Stuttgart som hade bollinnehav och som tydligast gick för en seger. Hertha hade sin bästa period direkt efter paus, men hemmalaget hämtade sig snabbt och fick huvudstadslaget att kännas uddlösa. Stuttgart stängde ner Herthas vänsterkant helt och hållet och framåt såg Selke återigen ut som en spelare Hertha gör bäst i att bli av med under vintern. Schwarz var tydligen av samma åsikt och genomförde ett trippelbyte med halvtimmen kvar. Inbytta Ejuke, Sunjic och Kanga hade dock svårt att påverka matchbilden till Herthas fördel.
 
Lagen gick mot delad poäng, men en väl tilltagen övertid innebar att Stuttgart till slut kunde stå som segrare i bottenmötet. Detta efter att Sosa slagit en farlig hörna i den 98:e minuten, som Mavropanos nickade in via stolpen. Inte helt oförtjänt om än otroligt bittert för Hertha, som i och med förlusten är fast i bottenstriden även denna säsong. Med tanke på Bochums seger gör höstsäsongens sista match hemma mot Köln på lördag extra viktig för att inte Hertha ska parkera på en nedflyttningsplats när Bundesliga åter drar igång 2023.
 
Målskyttar:
1-0   Guirassy (3’)
1-1   Lukebakio (19’)
2-1 Mavropanos (98’)
 

Johan Berg2022-11-09 19:55:52
Author

Fler artiklar om Hertha BSC