Arminia Bielefeld - Hertha BSC
1 - 1

Bittert poängtapp mot Bielefeld
Kevin Prince-Boateng stod återigen för en stark arbetsinsats.

Hertha tog en viktig poäng borta mot Arminia Bielefeld under lördagseftermiddagen. Dock var det ett missnöjt bortalag som lämnade planen efter att Bielefeld kvitterade på tilläggstid. I och med det sena kvitteringsmålet så finns det fortfarande risk för direkt nedflyttning.

Efter två raka segrar mot bottenkonkurrenterna Augsburg och Stuttgart var det åter dags för ett bottenmöte, vad som i Tyskland i slutet av säsongen kallas för ”Kellerduell” borta mot Bielefeld i norra Nordrhein-Westfalen i skogsområdet Teutoburger.

Felix Magath ställde upp med en sånär identisk startelva som i mötet mot Stuttgart. Enda ändringen var att Richter fick ersätta den avstängde Darida.
Första halvlek såg precis ut som de tidigare bottenmötena som Hertha spelat. Det var tydligt att det var två lag som inte ville gå bort sig på något vis och det var kamp på mittplan där det defensiva spelet stod i fokus. De både tränarna hade sagt till lagen att ligga rätt i sina positioner och att inte släppa till något. Samtidigt saknades det offensiva kvaliteter hos båda lagen så att det såg ut som det gjorde nu när säsongen lider mot sitt slut och där varje poäng värderas oerhört högt var det icke så sprudlande spelet någon överraskning.
Den enda chans som skapades var när Plattenhardt hittade fram till Selke som nickade mot bortre hörnet, men Ortega i Bielefelds mål gjorde en improviserad benparad och första halvlek slutade föga oväntat 0-0.

Tidigt i andra halvlek vaskade Hertha fram en hörna som Plattenhardt med precision slog in i målområdet och där störtade Tousart fram och nickade in ledningsmålet framför bortafansen. Plattenhardt gjorde därmed assist för andra matchen i rad och han har varit en tongivande spelare sedan Magath tog över i mitten av mars. Efter ledningsmålet så fortsatte Hertha att fokusera på försvarsspelet vilket de senaste matcherna varit oerhört stabilt och Bielefeld kom ingenvart.
Prince-Boateng visade återigen upp ledaregenskaper på planen och blev sedvanligt utbytt efter 70 minuter då hans kropp inte orkar att spela en hel match, men de minuter han gör, då är han otroligt bra.

Magath som är känd för att inte vara rädd för att testa spelare för att se vad de går för gjorde ett dubbelbyte med knappa kvarten kvar att spela. Ut med Richter och Selke och in med 18-årige Gechter som spelat lite nu och då under säsongen samt att den 19-årige Luca Wollschläger (otroligt bra efternamn) fick göra debut i Bundesliga. Wollschläger skulle stå i centrum i slutet av matchen då han tillsammans med Mittelstädt med försvarare hack i häl kom ensamma mot Ortega. Wollschläger passade bollen till Mittelstädt som överraskande nog inte valde att avsluta utan helt enkelt passade tillbaka bollen till en helt oförberedd Wollschläger som såg bollen rulla förbi hans fötter och till en Bielefeldförsvarare. Det var en jättechans som slarvades bort och om det hade gjorts mål hade det definitivt dödat matchen och risken för direkt nedflyttning hade varit borta för Hertha. Bielefeld fick en hörna på spelvändningen och på den hörnan nickade den fd GIF Sundsvall-spelaren Joakim Nilsson in kvitteringen i matchens 91a minut.

Med två matcher kvar att spela ligger Hertha på säker mark med fyra poäng ner till VfB Stuttgart på kval och sex poäng ner till Arminia Bielefeld på nedflyttningsplats. Bielefeld spelar borta mot Bochum på fredag och Stuttgart möter Bayern München borta på söndag. Om Bielefeld inte vinner samt att Stuttgart förlorar så är kontraktet säkrat för Herthas del oavsett hur det går hemma mot Mainz på lördag kl 18:30. Vinner Hertha någon av matcherna mot Mainz eller Dortmund så spelar det ingen roll vad Bielefeld eller Stuttgart hittar på.