Lagbanner
Cirkusen fortsätter - Korkut sparkad
Tayfun Korkut fick bara vara huvudtränare i 13 matcher innan han fick sparken.

Cirkusen fortsätter - Korkut sparkad

Cirkusen fortsätter i Hertha då spelare lämnat för att de inte vill vara kvar. Sportdirektör Arne Friedrich lämnade så sent som i onsdags på grund av dålig arbetsmiljö och med resultatraden 0 2 7, målskillnaden 6-25 under 2022 års ligaspel samt nedflyttningsplats så fick Tayfun Korkut till sist sparken.

Den 29 november sparkades Pal Dardai efter 14 poäng på 13 matcher och väldigt torftigt spel. In kom Tayfun Korkut och redan första dagen var det många supportrar som ifrågasatte utnämningen då hans tidigare tränarinsatser inte har varit succéartade. Korkut fick precis som Dardai 13 ligamatcher innan han blev informerad av sportchef Fredi Bobic att hans tjänster inte längre var nödvändiga. På Korkuts 13 ligamatcher blev det endast nio poäng och den horribla målskillnaden 13-33. På sin första presskonferens pratade herr Korkut om att sätta det defensiva spelet och sedan bygga vidare med det offensiva. Men de orden är det inga svårigheter med att konstatera att det inte var i närheten av att bli så.

Hur mycket är Korkuts fel?

Det ska ärligen sägas att Korkut inte haft de bästa förutsättningarna då sportchef Bobic gjort två katastrofala transferfönster vilket har gjort det svårt för först Dardai och sedan Korkut att nå det uppsatta målet som var en placering på övre halvan. De offensiva spelarna som lämnat var dessutom de mest framstående och kreativa förra säsongen. De som lämnade var Cordoba, Cunha, Dilrosun, Lukebakio och Piatek. De förstärkningar som gjorts, ingen av dem har den spets som någon av tidigare nämnda herrar. Marco Richter och Suat Serdar får ses som två lyckade värvningar, men resten som anslutit till vår blåvita klubb har inte på något sätt stuckit ut. Om detta beror på att det varit hattigt med speltid, byte av formationer eller ordentlig disharmoni i truppen är svårt att svara på, men något som var oerhört tydligt särskilt nu under 2022 är att spelarna inte ser ut att tro på det de gör eller visar att de vill vinna några matcher. Laget har under varje hemmamatch under 2022 buats ut av publiken och ifrågasatts ordentligt av fansen när spelarna kommit för att tacka för deras stöd efter att matchen varit slut.
Något som jag ställer mig frågande till är hur Korkut har misslyckats så kapitalt med att motivera spelarna till att faktiskt kämpa. Även om Bobic har monterat ner laget till att vara ett lag för övre halvan till att vi ska vara oerhört glada om det ens blir nytt kontrakt så är det under all kritik att spelarna inte ser ut att vilja vara där.

Jag själv har undrat om det ens hjälper att sparka Korkut eftersom det varit så in i bänken makalöst dåligt spel under hela säsongen, men landar ändå i att det garanterat hade blivit nedflyttning om Korkut hade varit kvar så Bobic tar rätt beslut med att ta in en ny röst i omklädningsrummet de åtta kvarvarande Bundesligamatcherna.

Avslutningen:

Botten av tabellen ser som följande:

14. Augsburg -14 26p
15. Bielefeld -12 25p
-------------------------------
16. Stuttgart -16 23p
-------------------------------
17. Hertha BSC -34 23p

Som ni ser är det inte helt omöjligt att det blir spel i Bundesliga nästa säsong, särskilt inte med tanke på att vi i april har följande spelschema

9/4 Union Berlin (h)
16/4 Augsburg (b)
23/4 Stuttgart (h)
30/4 Bielefeld (b)


Det är inte klart vem det är som kommer ta över tränarsysslan men får vi in någon som lyckas motivera laget och vi tar en seger så kommer det betyda mycket för laget, det viktiga blir dock att vinna mot Augsburg, Stuttgart och Bielefeld med tanke på den katastrofala målskillnad vi har jämfört med våra bottenkonkurrenter samt att de andra tre klubbarna tar en seger här och spelar oavgjort där.

Det som gäller nu är att någon av spelarna går i bräschen och visar på planen att det är allvar. Truppen saknar en narturlig ledare och det märktes oerhört tydligt igår då vår lagkapten Boyata (som var förpassad till bänken) satt och skämtade samt skrattade med Dardai samtidigt som vi låg under mot Mönchengladbach.

Som supporter finns det bara en sak som gäller nu och det är att på något sätt, oavsett hur det ser ut, klara kontraktet så att det blir spel i Bundesliga även nästa säsong sedan får vi ta itu med vilka spelare och annan personal som ska vara kvar.

HA HO HE 
HERTHA BSC




 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2022-03-13 19:23:07
Author

Fler artiklar om Hertha BSC