Lagbanner
Dardai ut - Korkut in
Tayfun Korkut tar över tränarsysslan i Hertha BSC.

Dardai ut - Korkut in

I förmiddags förkunnade sportchef Fredi Bobic att det blir en förändring på tränarposten då Pal Dardai får sparken och in kommer Tayfun Korkut.

Efter genomgående svaga insatser av Hertha under säsongen insåg till slut Bobic att en förändring på tränarposten var nödvändig. Många Herthaner har en längre tid vädrat sitt missnöje mot Dardai och hans icke-förmåga att få till ett fungerade spel. Med endast 14 poäng på 13 matcher, en poäng ner till kval, 13-27 i målskillnad är det tydligt att Dardai inte fått ut det som förväntats sett till spelarmaterialet. Det har varit uppenbart är att det har saknats en tydlig spelidé och att det har förlitats på att spelarnas individuella skicklighet ska skapa farligheter istället för att ha ett tryggt grundspel att luta sig tillbaka mot. Det tråkiga är att det inte finns så mycket individuell skicklighet i truppen eftersom de såldes eller lånades ut under sommarens transferfönster.

Tayfun Korkut med förflutet i bland annat VfB Stuttgart och Bayer 04 Leverkusen tar över tränarsysslan i Herhta och har skrivit på ett kontrakt som stärcker sig säsongen ut. Korkut har inte haft ett tränaruppdrag sedan hösten -18 då han fick sparken av VfB Stuttgart. Korkut blir Herthas sjätte tränare på 2,5 år. Han har tidigare under sin tränarkarriär förordat ett offensivt spel, men sade under dagens presskonferens att han måste anpassa sin filosofi till spelartruppen som Hertha har. Han tryckte på att Hertha måste bli mer pragmatiska och gör de enkla sakerna bra för att sedan bygga ett fungerade spel utifrån det. Korkuts första match blir på söndag mot hans förra klubb VfB Stuttgart på Mercedez Benz-Arena i Stuttgart, Baden-Württemberg. Med ett kontrakt som bara sträcker sig fram till sommaren så kan vi i nuläget förvänta oss att Bobic ser Korkut som en tillfällig lösning och att en ny tränare kommer ansluta till nästa säsong. 

Vi på Hertha-readktionen hälsar Tayfun välkommen till huvudstadsklubben och hoppas att hans intåg gör att vårt spel blir stabilare och leder till fler poäng. 

 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2021-11-29 19:01:42
Author

Fler artiklar om Hertha BSC