2022-02-12 15:30

Greuther Fürth - Hertha BSC
2 - 1

Debaclet i Fürth
Linus Gechter gjorde sitt första mål i Herthatröjan. Det blev trots detta förlust med 2-1 borta mot Greuther Fürth.

Hertha BSC stod ännu en gång för en väldigt diskutabel insats, denna gång mot bottenkonkurrenten SpVgg Greuther Fürth där vi återigen kammade noll och nu är hotet om direkt nedflyttning högst aktuellt.

26 sekunder. Det var vad Branimir Hrgota och hans Greuther Fürth behövde för att ta ledningen. En riktig mardrömsstart i det oerhört viktiga bottenmötet.
Direkt efter baklängesmålet tog vi tag i spelet och förde matchen, men då laget saknar en tydlig offensiv spelidé samt individuellt skickliga spelare som kan göra sin gubbe har vi svårt att skapa de där riktigt farliga chanserna eller stressa motståndarnas backlinje till misstag. Belfodil var dock nära att kvittera på en halvchans men bollen gick precis utanför den Bundesligadebuterande Andreas Lindes stolpe.
Efter 20 minuter kom Greuther högre upp i banan och började pressa ner Hertha och då svängde spelet fram och tillbaka. Herthas insats i första halvlek var, tyvärr, precis som många gånger den här säsongen slätstruken. Greuther var nära att utöka sin ledning till 2-0 på en hörna, men Tousart stod rätt placerad någon meter utanför mållinjen och hindrade ett vad som skulle varit ett omöjligt uppdrag för Hertha att vända ett tvåmålsunderläge.

Som min kollega Johan Berg skrev förra veckan är det ett mysterium att Darida och Maolida spelar så mycket som de gör medan Richter som varit en av laget bästa spelare den här säsongen helt plötsligt är förpassad till bänken. I paus gjorde Korkut ett byte, nämligen in med Richter och ut med Maolida.

Hertha inledde starkt i andra halvlek och agerade bestämt, resolut och visade en vilja att vända matchen. Vi skapade en del chanser, dock ingen hundraprocentig sådan, men tendenserna fanns där, det kändes hoppfullt. I 67e minuten fick Belfodil och Pekarik vandra av planen och in kom Bjørkan och Selke. I 69e dog allt hopp om tre poäng då Mittelstädt fick bollen på handen i straffområdet och Hrgota placerade säkert in sitt andra mål för eftermiddagen. I 82a minuten fick vi Herthaner återigen upp hoppet då den 17-årige mittbacken Gechter nickade in reduceringsmålet efter inlägg av Darida. Hoppet var som mången gång förr förgäves och trots fyra minuters tilläggstid lyckades vi inte skapa tillräckligt för att nå en kvittering.

Hertha har spelat sex matcher under 2022, fem i Bundesliga och en i DFB-Pokal. Det har blivit två oavgjorda och fyra förluster. Nästa vecka möter vi RB Leipzig innan vi avslutar februari med att åka ner till Freiburg. I nuläget finns det verkligen ingenting som talar för att den segerlösa trenden ska brytas och när bottenkonkurrenterna tar en poäng här och en seger där så är vi på Hertharedaktionen väldigt oroliga för hur det kommer att gå i vår.
Ni som har läst matchrapporterna som skrivits den här säsongen eller för den delen sett matcherna förstår varför vi är väldigt oroade över situationen. Det har under hela säsongen varit genomgående mindre bra eller rent ut sagt usla insatser. Det som är skrämmande är att det spelmässigt inte har blivit bättre under säsongens gång, men att vi saknar offensiv spets har varit tydligt då Bobic skeppade iväg våra fyra offensivt farligaste spelare och ersatt dessa med billiga och sämre alternativ. Att vi har 23 poäng efter 22 matcher är faktiskt helt oförklarligt och det är bara att hoppas på att vi får en stark avslutning likt förra säsongen då kontraktet säkrades efter stor vånda.