Hannover 96 - Hertha BSC
2 - 2

Delad pott i Niedersachsen
Niedersachsenstadion var välfylld denna kväll

Det var en match med två ansikten, båda lagen hade varsin halvlek där de dikterade spelet, skapade chanser och när matchen blåstes av visade matchtavlan 2-2 och det blev delad pott denna regniga och ruggiga fredagskväll i Hannover.

Hertha ställde upp med en väntad elva och Pál Dárdai hade varit tydlig inför matchen att det krävs att laget visar upp mycket hjärta och vilja då Hannover 96 är ett starkt hemmalag. Laget verkade ha tagit till sig hans ord för vi kom ut med hög press och chockade Hannover där både Niederlechner och Reese hade lägen första kvarten, men som inte förvaltades. Istället var det Hannover som kort därefter hittade nätmaskorna först av lagen, men målet vinkades korrekt av för offside och inget jäkla VAR blandades in utan assisterande domaren höjde flaggan tidigt vilket vi sällan ser nu för tiden då de ska vänta in flaggviftandet till avslutet tas. Marton Dárdai och Pascal Klemens på det defensiva mittfältet gjorde efter ett antal starter tillsammans en riktigt bra första halvlek, den överlägset bästa för säsongen. Dueller vanns, bollen hölls inom laget och som supporter värmer det lite extra när man ser två egna produkter prestera på detta vis. Dárdai som inte är någon överdrivet teknisk spelare skötte sin uppgift med bravur, vinn närkampen och passa bollen vidare till någon som kan hantera den förtjänstfullt. Detta gjorde han och Reese fick bollen på vänsterkanten som i sin tur måttade ett inlägg till Niederlechner, som de senaste matcherna vaknat till liv och gjorde för andra ligamatchen i rad mål efter en knapp halvtimme. Vi fortsatte att diktera spelet och i matchens sista minut hittade Reese fram till Klemens som placerade in 2-0 vilket var 18-åringens första mål i Herthatröjan.

Bortaspelet har varit ett aber för oss den här säsongen där vi haft svårt att knyta ihop säcken så det fanns en oro inom mig att vi skulle se samma förfarande som mot Magdeburg då vi ledde fyra gånger, men ändå inte lyckades vinna. Mot Kiel ledde vi med 2-0 i paus som hämtades upp till 2-2 innan vi avgjorde på tilläggstid och mot Schalke var vi när att tappa vår tvåmålsledning, men höll undan. Jag har även sett att vi tappat momentum och fallit igenom i matcher vilket även varit fallet tidigare säsonger.

Andra halvlek var första halvlekens motsats, nu var det Hannover 96 som dikterade spelet fullständigt och allt som vi gjorde bra under de första 45 minuterna var som bortblåst. Hemmalaget kom i våg efter våg och när norrmannen Håvard Nielsen reducerade i den 67e minuten vädrades det luft bland hemmafansen på Niedersachsenstadion. Pál försökte förhindra fallet genom att byta ut sin son mot Bouchalakis och Winkler mot Scherhant innan målskytten Klemens fick ge upp sin plats på det defensiva mittfältet för Gechter som knappt han känna på gräset innan Voglsammer som sköt upp Arminia Bielefeld till Bundesliga 2019/20 kvitterade med tio minuter kvar. Matchen slutade oavgjort vilket var rättvist sett till hur lagen dominerade varsin halvlek.

Första halvlek kan mycket väl vara den bästa vi gjort på hela säsongen, något som får oss supportrar att tro på laget och inse att det finns kvalitet i truppen, men tyvärr orkar inte laget hela matcher vilket härleder till att vi i mina ögon saknar en naturlig ledare på planen. Även om jag gillar att vi spelar Dárdai/Klemens på det defensiva mittfältet så är båda i nuläget för unga för att kunna hålla uppe sina prestationer över längre tid och ingen av dem gör den andra bättre. Hade vi haft en Per Ciljan Skjelbred-typ bredvid en av dem så hade laget hållits ihop bättre och garanterat legat högre upp i tabellen, men nu när vi spelar i andraligan och är ett stabilt mittenlag så landar jag ändå i rimligheten att låta Dárdai/Klemens få speltid för att utvecklas och få rutin. Laget är inte moget att gå upp direkt utan det vi behöver är två-tre säsonger när vi får bygga upp något riktigt från grunden så att det inte blir respass direkt när vi återvänder till finrummet i tysk fotboll.

Nästa match spelas på söndag mot sensationslaget Elversberg och då är vi inne i december månad där fyra matcher ska avverkas innan det är dags att summera första halvan av säsongen.