2019-10-26 15:30

Hertha BSC - Hoffenheim
2 - 3

Dubbla försvarsmissar fällde Hertha BSC

Herthas fyra matcher långa förlustfria svit tog slut på lördagseftermiddagen, då Hoffenheim slog huvudstadslaget med uddamålet i en händelserik uppgörelse.

Klent försvarsspel vid fasta situationer – det blev Herthas fall denna lördag då den fyra matcher långa sviten utan förlust alltså tog slut. Hemmalaget började dock bäst och var nära att få utdelning på sitt inläggspel under de första tio minuterna. Lägg därtill ett par stolpträffar och det fanns all anledning att publiken på Olympiastadion vädrade nya, sköna poäng till huvudstaden.

Något orättvist tog istället Hoffenheim ledningen efter en halvtimmes spel. Locadia hittade, något turligt då bollen gick via Boyata, Jarsteins högra hörn och endast minuter senare fick Kramaric stå helt fri och nicka in en hörna. Tung tvåmålsledning för gästerna i halvtid således.

Ett nytaggat Hertha kom ut till andra halvlek och fick tidigt den så nödvändiga kontakten i målprotokollet. Efter ett inkast från Klünter gjorde Lukebakio mål för andra matchen i rad, och det på det mest spektakulära sätt då publiken bjöds på en cykelspark av den unge belgaren.

Ante Covic fortsatte satsa offensivt och bytte Boyata mot Kalou. Ivorianen, som har fått ytterst ringa speltid denna säsong, visade dock omgående att han har på planen att göra. 2-2 kom genom ett distinkt avslut nära Hoffenheims målvakt Baumann, och markerade Kalous första fullträff denna höst.

Under sista kvarten var matchen vidöppen och de båda lagen var inte nöjda med varsin poäng. Chanser uppstod åt båda håll men det var återigen en hörna som kom Hertha BSC att kapitulera. Rudy hittade Benjamin Hubners huvud, då Skjelbred ännu en gång slarvat i sitt markeringsspel.

Med tio minuter kvar inledde hemmalaget så ånyo jakt på kvittering, men då Darida fick ett andra gult kort samtidigt som Lukebakio slarvade bort en god kontringsmöjlighet så rann matchen ur händerna på de blåvita.

Hertha gick därmed miste om ett gyllene läge att få kontakt med den övre, oerhört jämna, övre halvan av tabellen. Veckans kommande cupmatch mot ett svagt Dresden får därför ses som ett gyllene läge att studsa tillbaka och bygga självförtorende inför nästa helgs stora Berlinderby – då tolereras nämligen ingen ny förlust.