Lagbanner
2019-01-25 20:30

Hertha BSC - Schalke 04
2 - 2

Dudas klack gav poäng mot Schalke

En stundtals rejält underhållande match mellan Hertha BSC och Schalke innehöll kamp, drama och mål i mängder.

Hertha kom stärkta från förra helgens vinst mot Nürnberg och det fanns således ingen anledning att ändra i startelvan för Pal Dardai. Men motståndet i form av Schalke 04 var åtminstone något snäpp tuffare än "der Club", vilket Konoplyanka underströk på tydligaste vis när han skickade in ledningsbollen efter en dryg kvart.

Första halvlek var tuff, smågrinig men även kryddad med inslag av fotbollsaktioner i världsklass. Inte minst gällde det Dudas klack-framspelning till Liverpool-lånet Grujics kvittering, vilket var fotbollsgodis som publiken på Olympiastadion knappast är vana vid från sitt kära Hertha. Jublet fastnade dock i halsen då Uth återigen gav Schalke ledningen efter en kontring. En viss tröst för bortalaget, som tvingats till två tidiga byten på grund av skador.

Men någon bortaledning i paus skulle det ändock inte bli. In på en rejäl övertid hann hemmalaget med att återigen kvittera. Denna gång efter ett fint inlägg från Selkie till anfallskollegan Ibisevic, som närmast stillastående kunde nicka in sitt åttonde ligamål för säsongen. Ett försvarsagerande av bortalaget som fick Schalke-tränaren Tedesco att avbryta sina konstanta verbala attacker mot fjärdedomaren och istället rikta sin frustration mot sina egna spelare - åtminstone för en kort stund.

Andra halvlek kom att sluta mållös, men bjöd ändå på en underhållande fotboll med fart, omställningar, kamp och generösa ytor. Det förekom även en hel del chanser från vardera lag att avgöra med ett tredje mål, och i ärlighetens namn var nog bortalaget närmast en seger. Hertha hade dock inget att be om ursäkt för utan visade god inställning, fart och relativt övertygande försvarsförmåga. Goda anledningar således att tro på fortsatta framgångar i nästa helgs hemmamatch mot Wolfsburg - då med undertecknad på plats dessutom.

Målskyttar:
0-1 Konoplyanka (17')
1-1 Grujic (39')
1-2 Uth (44')
2-2 Ibisevic (45+4')

Johan Berg2019-01-26 19:26:01
Author

Fler artiklar om Hertha BSC