Lagbanner
2024-05-05 13:30

SV Elversberg - Hertha BSC
4 - 2

Elversberg - Hertha BSC 4-2
Tjark Ernst fick inte mycket hjälp av försvaret och släppte in fyra mål.

Elversberg - Hertha BSC 4-2

En intetsägande och obrydd insats från Hertha betydde noll poäng borta mot Elversberg.

Det var dags för säsongens längsta bortaresa och den vill man helst ha tidigt på säsongen när lågan brinner lite mer än vad den gör under slutet av säsongen särskilt när laget inte har något att spela för. Elversberg är en liten ort i Saarland som inte ens har en tågstation och det i sig gör resan lite bökigare, men ändå lockande eftersom det är ett ställe man knappast har på sin drömlista över platser att besöka. Vid en svensk riksväg låt arenan som inte ens tar in 10 000 åskådare och den var liten, intim samt trång. Det var extremt svårt att se något över huvud taget, men att göra sin röst hörd och heja fram laget är viktigare.

Pál gjorde bara en ändring från 1-1 matchen mot Hannover veckan innan och målskytten Kempf var inte med i matchtrupp så hans plats i mittbackslåset togs av Márton Dárdai. De sista matcherna av säsongen handlar om att spelarnas ska visa att de ska vara en del av truppen nästa säsong och ser man enbart till hur spelarna uppträdde under matchen så skulle det inte vara någon som tar en plats nästa säsong. Laget har checkat ut totalt och det var håglöst, ingen kämparvilja eller antydan till att prestationen skulle bli bra. Elversberg tog ledningen på hörna efter en markeringsmiss och det var inte första målet den här säsongen vi släpper in på en fast situation. Kort därefter gjorde vi för andra matchen i rad mål på hörna vilket var mest en slump då Reeses nick gick vid en eller två försvarare samt stolpen innan den hittade nätmaskorna.

Andra halvlek var lite mer händelserik än den första där vi inledde starkt, men ändå var det Elversberg som gjorde 2-1 målet kort efter att Maza i Hertha hade ett tungt distansskott som träffade överliggaren. Pálko petade kort därpå in returen från Tabakovic avslut, men det oavgjorda resultatet blev kortvarigt efter att det ånyo var hönsgård i försvaret och hemmalaget kunde för tredje gången ta ledningen denna söndagseftermiddag. Pál gjorde några byten, men inget av dem fick önskvärd effekt och i förlustsiffrorna för Hertha skrevs till 4-2 efter att Leistner blev ifrånsprungen samtidigt som Bouchalakis uppvisade grekisk nonchalans och inte tyckte att det var så roligt att springa hemåt. Det blev stora hål och långa avstånd mellan spelarna när Koffi bredsidade in matchens sista mål.

På lördag är det dags för sista hemmamatchen den här säsongen då vi tar emot Kaiserslautern som besöker oss för andra gången under 2024 då vi möttes i kvartsfinalen av tyska cupen i januari. Den gången vann Kaiserslautern så vi har revansch att utkräva. Jag hoppas att Pál bänkar Bouchalakis och Leistern då de båda visar att de inte har vad som krävs. Kanske dags för Bilal att starta sin första match för säsongen? Över 60 000 åskådare väntas besöka Olympiastadion vilket i så fall betyder att Hertha för andra säsongen i rad kommer att ha över 50 000 i snitt på sina matcher. Det är riktigt starka siffror för en klubb i andraligan och publiktabellen kommer vi sluta trea efter Schalke 04 och Hamburg. 
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2024-05-08 22:01:04
Author

Fler artiklar om Hertha BSC