Lagbanner
Olympiastadion, 2023-12-16 13:00

Hertha BSC - VfL Osnabrück
0 - 0

2023 avslutades med 0-0 efter en bedrövlig insats
Avsaknaden av Fabian Reese var påtaglig i dagens match mot Osnabrück.

2023 avslutades med 0-0 efter en bedrövlig insats

Efter att ha börjat säsongen svagt avslutades året starkt med nio raka utan förlust och när halva säsongen summeras återfinns Hertha i mitten av tabellen.

Bara timmarna innan avspark kastade lagets stjärna Fabian Reese in handduken efter att redan igår ondgjort sig över influensakänningar, men då vi ställdes mot bottenlaget VfL Osnabrück som enbart tagit åtta poäng på 16 matcher samt släppt in drygt två mål per match så var det ingen orolig känsla som spred sig. Vi befinner oss i en formtopp och de ligger toksist så det ska vara klasskillnad och enkel seger, men det var lättare sagt än gjort. 18-årige dansken Gustav Christensen ersatte Reese och fick göra sin första match från start annars var det inga överraskningar i startelvan.

De första tolv minuterna var Olympiastadion knäpptyst då båda lagens fans genomförde en protest mot beslutet att tillåta utländska investeringar som röstades igenom i måndags. Hertha BSC var en av tio föreningar som röstade nej till förslaget och det de tysta protesterna genomförs på mer eller mindre varje arena i första- och andraligan denna helg. Under de minuterna var det som att spelarna trodde att det var träningsmatch då det var tempofattigt och tafatta försök att åstadkomma något kreativt. Detta höll dock i sig under hela halvleken som var en enda lång gäspning där Scherhant var den försökte då och då, men tyvärr blir det alltid en dribbling eller en touch för mycket från hans sida. Någon chans här och någon chans där var allt som hände och jag fick flashbacks till hemmapremiären mot Wehen Wiesbaden som även den var en insats värd att glömma.

Hela 43 650 åskådare hade letat sig till Olympiastadion denna behagliga lördagseftermiddag, men tyvärr bjöds vi inte heller på någon underhållning i andra halvlek. Pál Dárdai bytten in Bilal Hussein redan i paus för att ersätta en miserabel Pascal Klemens på innermittfältet, men han hade svårt att få igång spelet. Båda yttrarna Christensen och Scherhant fick lämna planen efter en timme, men deras ersättare El-Jindaoui och Winkler gjorde inga större insatser. Det enda de lyckades med var att El-Jindaoui kom loss en gång på sin högerkant och måttade ett perfekt inlägg till Winkler som tyvärr nickade bollen rakt i famnen på målvakten. Haris Tabakovic som med sina nio mål hittills, dock gjorda på fyra matcher, klev frustrerad av planen med kvarten kvar och hans senaste mål kom den första november mot Mainz i cupen. I slutet av matchen fick Niederlechner syna det röda kortet och på väg in i omklädningsrummet stirrade han in i kameran och skrev att VAR borde avskaffas.

Matchen slutade mållöst och det var sammantaget en helt bedrövlig insats. Spelarna såg ut att redan ha gått på jullov och utan Reese så hade vi ingenting i anfallsväg som var farligt. Detta märktes tydligt även första halvlek förra veckan mot Kaiserslautern då han inledde på bänken och det är oroväckande hur beroende vi är av honom för att ens skapa en enda farlig målchans. Det märkliga är att vi trots dagens insats var närmst segern vilket i och för sig säger mer om Osnabrücks kvalitet än vår. Att spelarna gör en sån här slätstruken insats sista hemmamatchen innan uppehållet är oförsvarligt och det ska inte finnas någon i spelartruppen som kan se sig själv i spegeln och vara nöjd idag. Något som är värt att ta med sig inför återstarten om fem veckor hemma mot F95 Düsseldorf är att vår senaste förlust kom mot 1. FC Nürnberg den 22a oktober. Vi avslutade året med nio raka utan förlust, cupen inräknad och det är något vi ska glädja oss åt speciellt med tanke på hur säsongen inleddes.

Hertharedaktionen ämnar inte ta julledigt riktigt än utan kommer kabla ut minst en text nästa vecka och ytterligare ett par innan andra halvan av säsongen sparkas igång.
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2023-12-16 20:19:00
Author

Fler artiklar om Hertha BSC