Lagbanner
Enligt Kicker är Hertha eniga med Sandro Schwarz som ny tränare
Tack Felix för kontraktet! Den gode Felix kommer dock med skarp kritik mot Hertha´s ledning som måste bli mera stöttande gentemot sina tränare framöver.

Enligt Kicker är Hertha eniga med Sandro Schwarz som ny tränare

Ansedda Kicker skriver idag att Hertha ska vara eniga med Sandro Schwarz som ny tränare för kommande säsong. Den forne Mainztränaren arbetar sedan 2020 i Dynamo Moskva, som han fört till en tredjeplats i den ryska ligan. På söndag ska Dynamo spela cupfinal mot Spartak och Sandro väntas till Berlin i början av nästa vecka för att skriva kontrakt.

Efter den lyckosamma avslutningen på säsongen är mycket kaosartat just nu. Inom kort kommer Hertha ha mitgleidsversammlung, ett mellanting mellan årsmöte och medlemsträff. President Gegenbauer har valt att ställa sin plats till förfogande efter 14 år och en ny president ska väljas.

På tränarfronten uttalade sig Felix Magath om sin situation i Hertha där han menade att kommunikationen är bristfällig och han inte haft mycket till understöttning. Felix träffade sin föregångare, Tayfun Korkut, som hastigast, och denne hade inte eller kännt något stöd eller intresse uppifrån, vilket ledde till att Tayfun kände sig isolerad i sin tränarroll.

Nu ska Fredi Bobic ha fattat tycke för Sandro Schwarz, som måste utveckla Hertha´s spel ordentligt. Det måste bli slut med det avvaktande och passiva spel vi har sett de senaste åren. Hertha ska bli mera spelförande och roligare att titta på under Sandro Schwarz är tanken.

Alexander Carlsson2022-05-27 11:24:42
Author

Fler artiklar om Hertha BSC