Lagbanner
Fabian Lustenberger: We salute You !
Fabian Lustenberger. Herthaspelare mellan 2007-2019. Det kommer kännas tomt utan dig.

Fabian Lustenberger: We salute You !

När matchen mellan Hertha och Leverkusen är färdigspelad, oavsett resultat, så är avskedets stund kommen och en och annan tår kommer att rinna ner på kinderna hos både fans och Fabian Lustenberger. Efter tolv raka säsonger och mer än 300 matcher som Herthan har det blivit dags för vår schweizare att ta farväl. En mera lojal och trofast spelare får man leta efter.

Huvudpersonen själv tycker att det känns bra att sätta punkt just nu. Min fru och våra barn bor redan i Schweiz så det känns naturligt för mig att flytta dit. Rent sportsligt så känns det också bra att ta farväl när man fortfarande är relevant. Jag har ju spelat större delen av säsongen och bidragit. För mig hade det varit betydligt värre att behöva ta farväl om jag under min sista säsong mestadels hade varit en bänknötare. Kloka ord.

Sätter punkt gör även tränarduon Pal Dardai och hans assistent Rainer Widmayer. Dessa båda herrar har kompletterat varandra förträffligt under de snart 4,5 år de jobbat tillsammans. I fyra raka säsonger har Hertha inte haft någonting med bottenstriden att göra, vilket man som supporter till detta lag måste känna sig tacksam över. Åren dessförinnan var kaotiska med flera degraderingar. Även Pal och Rainer kommer naturligtvis få de hyllningar som de förtjänar.

Förutsättningarna inför match är att Hertha vill försvara den tiondeplats som vi gick in i denna säsongen med. Bara Düsseldorf, som möter Hannover hemma kan passera. För gästande Leverkusen står mera på spel. Werkself behöver ta in två mål på Gladbach, som i sin tur möter Dortmund hemma, för att ta den så åtråvärda fjärdeplatsen som leder till Champions League.

En sen spurt från Leverkusen har gett dem denna möjlighet. Fyra segrar och ett kryss på de fem senaste matcherna. Samtidigt så kommer Hertha själva från tre övertygande insatser på raken och kommer bjuda upp till kamp. Sanna min ord! Spännande att följa denna sista omgången där alla matcher spelas samtidigt.

Redan på måndag så sätter sig Hertha sedan sig på planet till USA för att träningsmatcha mot Minnesota och Madison i ett försöka att erövra den amerikanska marknaden. Men lite sightseeing och umgänge under avslappnande former kommer det säkert också bli.

Match i eftermiddag på Olympiastadion, Berlin. Marco Fritz dömer.

HERTHA BSC: Kraft,-Klünter, Lustenberger, Rekik, Plattenhardt,-Grujic, Skjelbred,-Duda, Lazaro, Kalou,-Ibisevic

Alexander Carlsson2019-05-18 08:46:27
Author

Fler artiklar om Hertha BSC