Olympiastadion, 2023-12-03 13:30

Hertha BSC - SV Elversberg
5 - 1

Femetta mot Elversberg

Hertha BSC bjöd på en målshow som slutade med speedwaysiffror när lilla Elversberg kom på besök i huvudstaden. En perfekt uppladdning inför stormötet mot HSV i cupen på onsdag.

Vintern har under veckan tagit Tyskland i sitt grepp och det var ett snötäckt Berlin med minusgrader som väntade både publik och spelare denna första advent, när julmarknaderna öppnar upp och julstämning så sakteliga stiger innan tomten kommer med klappar på julafton.

Det blev två ändringar i startelvan då Leistner och Winkler lämnat återbud där läget med Winkler är oklart då han skickades till sjukhus för vidare undersökningar efter att ha känt tryck över bröstet. In istället för dessa kom två av våra egna produkter Gechter och Scherhant, som gjorde en stark insats i träningsmatch mot Alitglienicke under landslagsuppehållet. Elversberg var det lag som öppnade klart bäst och tog även ledningen efter blott fyra minuter, men efter att VAR gripit in blev målet bortdömt för hands vilket i efterhand enligt min mening var ett väldigt hårt beslut. Denna lilla motgång för bortalaget fick inte dem att släppa på gasen utan de hade ytterligare två riktigt bra lägen under de tio första minuterna där Ernst i hemmamålet gjorde en spektakulär dubbelräddning, och oron spred sig bland de 33 027 åskådarna att sensationslaget Elversberg skulle komma till Olympiastadion och spela ut oss.

Kaptenen för dagen, Fabian Reese, som varit vår lysande stjärna hittills under säsongen tog hand om ett inkast som efter lite nicktoucher landade hos Gechter som bredsidade in ledningsmålet efter bara 12 minuter. Lyckan varade dock inte länge då tyske (!) Thore Jacobsen med ett jäkla dunderskott från 25 meter kvitterade och då hade vi inte spelat en kvart av matchen. Onekligen högoktanig underhållning för den neutrale och ett väldigt bra skyltfönster för den tyska fotbollen. Hertha bygger mycket av sitt spel via kanterna och det är därifrån vi skapar våra farligaste lägen så det var ingen slump att vårt ledningsmål i den 23e minuten av Niederlechner kom efter inlägg från Kenny på högerkanten. Efter den första halvan började intensiteten och chanserna att avta. Det enda som hände innan halvtidsvisslan var att Elversberg ropade på straff när Gechter fällde en motståndare i eget straffområde, men domaren vinkade avvärjande. Vi gick till paus med en ledning som var oförtjänt och turlig, där marginalerna varit på vår sida.

Marc-Oliver Kempf byttes ut i paus efter en känning och in kom Karbownik, annars var det samma manskap som äntrade planen. Inledning av andra halvlek var av förklarliga skäl inte lika intensiv som den första och det dröjde en kvart innan Kenny hittade fram till en djupledslöpande Niederlechner som gjorde sitt andra mål för dagen. Niederlechner är i en riktig formtopp nu med mål i tre ligamatcher i rad och han var inte klar för eftermiddagen. Bara fem minuter senare såg han till att kröna eftermiddagen med ett hattrick, hans femte ligamål för säsongen. Kenny hade även han en sprudlande decembersöndag som avslutades med en stenhård missil i nättaket från straffområdeslinjen.

Slutresultat skrevs till 5-1 och resultatet värmde något oerhört denna kylslagna dag på Tysklands kallaste arena. Detta får förhoppningsvis ses som en uppladdning inför onsdagens åttondelsfinal i DFB-Pokal mot Hamburger SV.