Lagbanner
Brita Arena, 2024-01-27 13:00

Wehen Wiesbaden - Hertha BSC
3 - 1

Förlustfria sviten bruten när Hertha kammade noll mot Wehen

Förlustfria sviten bruten när Hertha kammade noll mot Wehen

Herthas tio matcher långa svit utan nederlag tog slut igår efter att Wehen Wiesbaden var effektiva i sina avslut och lämnade planen med en 3-1 seger. Herthas problem synliggjordes ännu en gång och frågan är när de blir lösta?

Pál Dárdai genomförde tre förändringar jämfört med återstartsmatchen mot Fortuna Düsseldorf, men det som var oroande var att Kempf ånyo fanns med i startelvan. Jag skrev redan i höstas att jag hoppas att han inte får en minuts speltid till den här säsongen och förra veckan orsakade han två straffar och blev omedelbart utbytt efter det. Han fick under veckan en sista skarp varning av Dárdai att han måste höja sig. Under hösten har det även varit tydligt att duon Márton Dárdai och Bouchalakis inte fungerar tillsammans som sittande mittfält och nu var tanken att de skulle stänga ner Wehen. Personligen ser jag hellre Dárdai i mittförsvaret bredvid Leistner och att Pascal Klemens tar plats som defensiv mittfältare och jag blir lite orolig när samma mönster återupprepas utan att det blir någon tydlig förbättring. Då är frågan om det Pál Dárdai som inte kan sätta en tydlig spelidé eller om det är spelarna som inte anpassade för den?

BRITA-arena i Wiesbaden är liten, intim och mysig vilket jag uppskattar som kontrast till de stora svulstiga och moderna som storlagen har. Arenan är klassisk engelsk där läktarsektionerna börjar någon meter från gräsmattan och det ger en helt annan upplevelse och känsla. Första tjugo var vi klart tyngre i spelet även om vi inte skapade någon farlig chans och när Fabian Reese inte spelar saknar vi en spelare som gör skillnad. Från ingenstans kom Wehen i en omställning där Ernst räddade skottet, men Kovacevic var först på returen och stötte in ledningsmålet. Efter baklängesmålet var det som att spelarna tappade huvudet lite, de kändes inte lika påslagna och detta är väl egentligen det som varit signifikativt för hela säsongen, att skillnaden på prestationerna inom och mellan halvlekarna är astronomiska. Vi har sett det mot bland annat Hannover, Düsseldorf och Kaiserslautern. Ena halvleken är jättebra och den andra usel.

Winkler kom in istället för Zeefuik när andra halvlek sparkades igång och kvitteringen var nära att komma omgående, men Stritzel i hemmaburen räddade Tabakovic nick med axel. Tre minter senare stod det 2-0 till Wehen efter en ny omställning från som avslutades med skott utanför straffområdet som Kovacevic styrde in bakom en chanslös Ernst. Hoppet skulle dock tändas ganska kort därpå då Kenny pricksköt in reduceringen och vi tog över spelet mer och mer. Tendenserna som i första halvlek fanns där, vi försökte, vi var klart tyngre, men lyckades inte riktigt bryta igenom deras kompakta försvar. Wehen hade ett ribbskott efter en omställning och när det kom ytterligare en så hängde vi inte med. Goppel rullade in 3-1 under Ernst med knappa tjugo minuter kvar och där var matchen och förlustfria sviten över. Senaste gången Hertha förlorade var den 22a oktober mot Nürnberg. På onsdag väntar kvartsfinal i cupen mot Kaiserslautern på ett utsålt Olympiastadion. Allt snack om uppflyttning är definitivt kört nu och allt fokus ska och bör ligga på cupen. Nu gäller det att skaka av sig faktumet att vi tog noll av sex poäng mot SV Wehen Wiesbaden den här säsongen och svarar upp med en seger på onsdag. Då hoppas jag på en annan uppställning än igår. 
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2024-01-28 13:59:00
Author

Fler artiklar om Hertha BSC