Olympiastadion, 2021-01-19 20:30

Hertha BSC - Hoffenheim
0 - 3

Förvärrat läge efter Hoffenheims smällkyss

Herthas prekära läge förvärrades än mer efter en blytung förlust hemma mot Hoffenheim.

Sen tisdagskväll stod det klart att Hertha faktiskt kunde sjunka ännu lite djupare ned i tabelldyn. Hoffenheim besökte Oly, var långt mer effektiva än hemmalaget och tryckte till håglösa Hertha med hela 3-0.

Ett helt och hållet rättvist resultat var det nu inte. Hertha inledde matchen bäst och hade världens möjlighet att ta ledningen på straff redan efter 10 minuter. Dessvärre var det en Piatek helt utan självförtroende som stegade fram och således missade denna gyllene möjlighet – mål där och denna match hade förmodligen utvecklats väldigt annorlunda.

Hertha fortsatte agera modigt men efter en halvtimme gick Mittelstädt bort sig under en Hoffenheim-kontring, och mer behövde inte Sebastian Rudy för att hänga upp bollen i främre krysset. Bortalaget tog sedan över matchen för resten av halvleken.

Hertha var irriterat – i pausvilan kunde vi se en uppretad dialog mellan Guendouzi och Cunha – men hemmalaget började på nytt den andra halvleken bäst. Cordoba var en centimeter eller två att styra in ett fint inlägg, men trots bitvit hård press så uteblev fler riktigt farliga målchanser.

Hoffenheim väntade ut hemmalaget och kunde lite turligt utöka ledningen via Kramaric efter 68 minuter. Hertha tvingades gå framåt för fullt, men åstadkom mest luckor bakåt. Bebous knallhårda skott gick i stolpen kort före slutsignal, men minuten efter fastställde återigen Kramaric slutresultatet till 0-3 efter en väl avvägd frispark.

Resultatet ökar naturligtvis pressen, dels på tränare Labbadia men kanske framförallt på Michael Preetz. Herthas sportchef får klä skott för Herthas kräftgång i supporterkretsar och allt fler kräver nu hans avgång. Tre poäng mot Werder Bremen på lördag är ett måste för att återfå något som kan liknas arbetsro i föreningen. Vi kan också skänka en tacksam tanke att lag som Schalke, Mainz, Köln och Arminia inte är bättre än vad dem är – annars hade det snart börjat osa nedflyttning om vårat kära Hertha.