Lagbanner
2019-03-30 18:30

RB Leipzig - Hertha BSC
5 - 0

Frisk Forsberg utklassade håglöst Hertha

Kvällsbataljen i östra Tyskland slutade med storstryk för Hertha, efter ha blivit brutalt överkörda i 90 minuter av RB Leipzig. Bäst i bortalaget var en återuppstånden svensk.

Tänk att några dagars Leipzig-luft kan göra sådana stordåd för hälsan. För när domare Storks blåste till spel mellan Leipzig och Hertha BSC satte Emil Forsberg full fart direkt, utan att se
det minsta hämmad av den nedrigt uppkomna ljumskskada under landslagssamlingen förra helgen. Bortalaget var inte alls med och de tre mittbackarna Stark, Lustenberger och Rekik kunde inte förhindra svenskens smarta löpväg i minut 17, som ledde fram till Forsbergs andra ligamål för säsongen.

Och ungefär så kom det att fortsätta. Hertha var som bäst trea in i närkamperna, såg ängsliga ut och radade upp felpassen. Något anfallsspel var det inte att tala om och Gulasci i hemmaburen
hade en ytterst behaglig afton. Hemmalaget stod däremot för fart, självförtroende och teknisk överlägsenhet. Det kunde således bara sluta på ett sätt:

-2-0 kom efter att Lustenberger tagit cirka två år på sig att passa hem bollen till Jarstein vilket först Werner högg på och slutligen Poulsen förvaltade på bästa sätt.

-3-0 kom tio minuter in i andra halvlek och var ett fint skandinaviskt samarbete, där Forsberg serverade Poulsen till sitt andra mål för kvällen.

-Poulsen var dock inte klar för kvällen. 4-0 kom efter ett vackert avslut utan chans för Jarstein och bara två minuter senare fortsatte Haidara förnedringen när han behärskat tryckte in femman.

Det var givetvis klasskillnad denna afton, som resultatet så tydligt indikerar. De blåsvarta berlinarna stod för säsongens sämsta insats och kunde endast beskåda när Forsberg - planens bäste spelare - fick stående ovationer när han byttes ut med kvarten kvar. Dock tycktes svenskens mungipor vara riktade uppåt denna gång vilket säkerligen betyder att de där ljumskarna kommer hålla även till nästa Bundesligaomgång.

För Herthas del gäller det nu att omgruppera. Kanske kan Pal Dardai lära sig något från sitt största nederlag i sin unga tränarkarriär. Förhoppningsvis kan det innebära att klubben börja tänka nästa säsong redan nu och ger talanger som exempelvis Jastrzembski värdefull speltid i de återstående omgångarna.

Målskyttar:
1-0 Forsberg (17')
2-0 Poulsen (27')
3-0 Poulsen (56')
4-0 Poulsen (62')
5-0 Haidara (64')

Johan Berg2019-03-30 20:34:46
Author

Fler artiklar om Hertha BSC