Olympiastadion, 2024-03-01 18:30

Hertha BSC - Holstein Kiel
2 - 2

Haveri. Ett jävla haveri.
Tabakovic gjorde både sitt tolfte och trettonde mål, men det räckte inte till seger.

Hertha tappade en tvåmålsledning och tre säkra poäng i slutet av matchen efter en helt horribel VAR-granskning. Detta får mig att tappa tron och hoppet på fotbollen som sport.

Jag erkänner rakt av att jag fortfarande nästan två timmar sedan matchen blåstes av och nyligen har kommit hem att jag är irriterad och frustrerad över kvällens resultat. Jag har dessutom för bara ett par sekunder sedan sett situationen som bestal oss tre poäng och min första tanke är; ska jag lägga ner mitt supporterskap?

Pál ställde upp med en riktigt bra elva för att vara oss. Äntligen fick Gechter chansen i mittförsvaret och Klemens klev upp som defensiv mittfältare när Bouchalakis, tack gud, fick värma bänk. Ibrahim Maza som kvitterade senast mot Eintracht Braunschweig återfanns i startelvan ikväll och det fanns både hopp och tro att han skulle vara inblandad i en del framåt.

Analysen och referatet jag skriver just nu kan säkert vara torftiga och osammanhängande, men det beror på att jag såg matchen på plats och har inga reprisbilder eller sammandrag att tillgå så allt plockas ur mitt suddiga minne. Tabelltvåan Holstein Kiel stod på andra planhalvan och det var de som styrde spelet inledningsvis och det var inte bra känslor som spred sig på Olympiastadion. Vi var rejält nedtryckta och min känsla inför matchen var att detta skulle bli en solklar förlust. Fråga mig inte hur detta hände, men helt plötsligt så har Tabakovic bollen helt fri i straffområdet efter vad som ska ha varit en horribel felpass från Kielspelaren. Ett skott, ett mål för Hertha. Kiel fortsatte att vara det spelförande laget och även om vi försvarade oss kompakt så fanns det ändå en oro för att kvitteringen skulle komma. Precis innan halvtidsvisslan så var Tabakovic framme igen och slog in sin egen retur till 2-0, men som jag skrivit förr så kan man aldrig lita på Hertha då det är för mycket berg- och dalbana.

Kiel slängde in den förre Elfsborgsspelaren Bernhardsson när andra halvlek startade och även om han gjorde mål förra omgången så är det helt ärligt inte en spelare jag räds över. Andra halvlek såg ut som första, Kiel har bollen, men kom inte någonvart medan Hertha gjorde allt för att ligga rätt i försvaret och sedan slå långt på Reese. Tiden tickade bara på och det var ingen fara på taket, vi hade ett ribbskott från 3-0 som definitivt hade dödat matchen, men det var som att skärpan inte riktigt fanns där. Med mindre än tio minuter kvar kom en helt onödig kvittering efter att Poraths skott styrdes vid Gechter in i mål och det ställde Ernst helt och hållet. Även om jag inte fullt ut litar på Hertha så var det aldrig riktigt farlig då vi låg rätt och stängde ner dem totalt. Fjärdedomaren visade fem minuters tillägg vilket i sig var förvånande. Var har de hittat dem? I skarven mellan minut 93 och 94 rensar Gechter iväg bollen, men både han och Kielanfallaren faller till marken, men spelet fortgår och både reste sig upp när de märkte att domaren inte blåste. Tiden tickade på och bollen rullade ut till inkast till Kiel i höjd med straffområdet, men de fick inte kasta det. Ni kan bara gissa vad som hände härnäst.

Jag tänker inte uttrycka mig vulgärt eller oanständigt just nu, men jag har sett situationen och att VAR-rummet säger till domaren att Gechters rensning ska granskas. Det är bortom allt rimligt tvivel. Ni får leta upp den själv genom att söka på hashtaggen #BSCKSV på twitter. För det första så tar det två minuter från situationen varit innan den granskas då det är först då bollen är död. Sedan tar det ytterligare någon minut extra innan han springer för att kolla på situationen och VAR ska endast användas när det är solklara fel som begåtts. Är den här situationen så pass allvarlig, ja, då jag vet inte vad jag ska säga, men jag har god lust att hutta min telefon i väggen och skrika könsord. 90+8 rullade Becker in kvitteringen och matchen slutade 2-2. Som ni vet vid det här laget så hatar jag VAR och min uppmaning till er svenska supportrar är att ni skall göra allt i er makt för att förhindra införandet av VAR för annars kommer även ni få vara med om situationer likt denna. Ni har säkert sett vilka situationer som lett till videogranskning de senaste åren och vill ni inte ha det så har jag en uppmaning:

Ni har ett val att göra, vill du inte ha VAR? I så fall håll snattran och gnäll inte på att domare missar situationer eller tar felaktiga domslut. Du måste förstå att om VAR införs i Allsvenskan så kommer du gnälla över det och att göra tillägget att det var bättre förr när domare vågade döma. Men gnäll inte nu över att domare missar frisparkar, straffar och fan och hans moster för då har du ingen rätt att gnälla när VAR införts.