Lagbanner
Hemmapremiär mot Wolfsburg
Marko Grujic hade en rejäl blåtira runt ena ögat från besöket i München. Så orspråket lydet: Blåmärken försvinner, poängen stannar kvar.

Hemmapremiär mot Wolfsburg

Mötet Hertha-Wolfsburg avslutar den andra omgången

Positiva vibbar i Herthalägret efter att ha klarat 2-2 nere i München. Ett resultat som knappast Hertha behöver be om ursäkt för.Tilliten till den egna förmåga är enorm som tränare Ante Covic uttryckte det efter den matchen. Kan de blåvita följa upp den prestationen med en ny förtroendeingivande insats när Wolfsburg gästar Olympiastadion i kväll?

Framförallt så var det glädjande att se att Hertha presenterade sig som ett lag mot Bayern och jobbade som en enhet. Hoppas att det kan fortsätta så resten av säsongen. Isåfall kan vi ha en rolig och intressant säsong framför oss.

Gästande Wolfsburg inledde säsongen med att slå Köln hemma med 2-1 och fortsatte därmed den positiva trenden de gröna satte förra säsongen då man slutade sexa och därmed ska spela Europa League denna säsongen. Lottningen sker på fredag om jag inte missminner mig. Vi får väl se vilka lag som lotten ger die Wölfe.

Annars så var ju Wolfsburg klubben som i flera år lade ut stora summor på stora namn men som inte fick ihop laget. Två säsonger på raken tvingades laget kvala sig kvar innan förra säsongen då man tog i rejält kliv och alltså kom sexa. Trots detta så fick Bruno Labbadia stämpla ut vilket åtminstone förvånade mig en aning då Schöne Bruno äntligen lyckats skapa ett lag av alla namn.

Nye tränaren heter Oliver Glasner och det var först när jag skulle skriva denna artikel som jag visste vad Wolfsburgs nye tränare hette. Ett tränarbyte som hade gått mig förbi totalt. Överlag så tycker jag att Wolfsburg har hållt en låg profil denna sommar, vilket i sin tur inte behöver vara något negativt. Med tanke på den belastning som spel i Europa innebär skulle jag bli förvånad om Wolfsburg mäktar med att försvara sin sjätteplats när vi summerar säsongen i maj.

Det brukar bli jämna matcher lagen emellan och säkert blir samma ikväll. Hertha måste få stoååa på Max Arnold och Wout Weghorst som är den vassaste avslutaren sedan Edin Dzekos dagar i klubben. För Hertha´s del så måste Vladimir Darida och Marko Grujic vinna slaget på mittfältet och levera bollar fram till trojkan Duda, Kalou, Lukebakio och Vedator. Det blir nyckeln till framgång.

Match ikväll 18.00 på Olympiadtadion, Berlin. Guido Winkmann dömer.

HERTHA BSC: Jarstein,-Klünter, Rekik, Stark, Mittelstädt,-Grujic, Darida,-Kalou, Duda, Lukebakio,-Ibisevic

Alexander Carlsson2019-08-25 08:47:41
Author

Fler artiklar om Hertha BSC