Lagbanner
PreZero Arena, 2021-05-22 15:30

Hoffenheim - Hertha BSC
2 - 1

Hertha avslutade med förlust

Hertha stängde en skakig säsong med en betydelselös förlust mot Hoffenheim.

Det var knappast i Sinsheim som Fotbollstysklands fokus låg under gårdagen. Bundesligas avslutande omgång saknade inte dramatik men av just den varan var det tunt under matchen mellan Hoffenheim och Hertha, som ju båda endast hade äran att spela för denna eftermiddag.

Dardai fortsatte med sin rotation och ställde upp en, på pappret, ganska svag startelva. Dock ingick där Sami Khedira för sista gången i karriären. Khedira har ju sedan tidigare gjort klart att skorna ska upp på hyllan efter denna säsong.

Matchen då? Nog märktes det att inget av lagen hade något att spela för, men hemmalaget var möjligt det bättre laget i första halvlek. Ändå var det Hertha som gick till paus med ledningen, efter att Darida ostört nickat in ett fint Plattenhardt-inlägg kort före halvtid.

Just Darida var hetast i bortalaget och var en stolpträff att utöka ledningen direkt i andra halvlek. Istället kom kvitteringen, i anfallet efter. Resten av halvleken kändes sedan som en enda lång väntan på att Khedira skulle bytas ut och tackas av. M???ittfältaren tackade också för sig efter 75 minuter och fick en avtackning värdig en världsmästare, även om just Hertha-äventyret stannade på ganska blygsamma nio framträdanden.

Själva matchen kom att avgöras sent, på övertid rentav, och inte helt oväntat var det Kramaric som var sist på bollen. Kroaten stannade därmed på 20 gjorda mål och befäste Hoffenheims elfteplats i tabellen - ett imponerande målfacit. Hertha slutade i och med gårdagens förlust på en fjortonde plats, med två poäng till godo för att undvika negativt kval. Självklart är det en rejäl missräkning sett över hela säsongen, men med tanke på hur illa ute laget varit stundtals får man en helg som denna glädja sig åt att klubben åtminstone är klar för ännu en säsong i högsta ligan. 

Johan Berg2021-05-23 15:19:13
Author

Fler artiklar om Hertha BSC