Lagbanner
Olympiastadion, 2024-05-11 13:00

Hertha BSC - Kaiserslautern
3 - 1

Hertha BSC - Kaiserslautern 3-1

Hertha BSC - Kaiserslautern 3-1

Hertha vann mot Kaiserslautern med 3-1 i säsongens sista hemmamatch när Bilal Hussein gjorde sin första match från start för klubben.

Temperaturen låg tidigt under förmiddagen på runt 20 grader med kompakta moln när säsongens sista hemmamatch skulle spelas. Pál valde att låta Bilal Hussein göra sin första start sedan han anslöt till klubben i augusti. Det framtida(?) mittbacksparet Dárdai/Gechter fick spela tillsammans och Dudziak klev in på vänsterbacken.

Hertha lanserade en 90-talsinspirerad tröja som var specifik för dagens match och även om jag har svårt för horisontella ränder på matchtröjor så var hela matchstället rätt snyggt tillsammans. Med drygt 67 000 på Olympiastadions läktare kan det därmed fastställas att Hertha för andra säsongen i rad lockade över 50 000 åskådare i snitt. En väldigt imponerande siffra med tanke på att vi var ett bottenlag förra säsongen med tillhörande nedflyttning till Zweite och har merparten av den här säsongen varit cementerade i mittskiktet.

Det var livlig stämning från både hemma- och bortafansen och den sista hemmamatchen för säsongen brukar alltid föra med sig en speciell känsla där man vet att det är avtackningar som skall göras samt att det för många är sista matchen på ett par månader.

Haris Tabakovic som leder skytteligan och jagar den individuella titeln var nära att ge oss ledningen innan tio minuter var spelade, men Krahl i bortaburen gjorde en kvalificerad räddning. Kaiserslautern klev därefter upp och skaffade sig ett par hörnor, men ingen av dem blev direkt farliga. Det skulle till slut ändå bli Hertha som tog ledningen när Tabakovic var säkerheten själv från elva meter. Kort därpå var Resse nära att utöka ledningen innan det återigen var Tabakovic tur att sumpa en bra chans. En dålig passning från Márton till Bilal satte honom i en prekär situation och Kaiserslautern tilldelades en frispark i vad många skulle säga är ideal position utanför straffområdet. Ritter slog, tyvärr för vår del, en suverän frispark och matchen var som när den blåstes igång lika målmässigt. Hertha som är ligan bästa lag i första halvlek hann med att ta ledningen innan spelarna gick in i omklädningsrummet när Dudziak chippade in bollen över en utrusande Krahl.

Molntäcket skingrades under halvtidspausen och solen tittade fram och värmde gött på hemmakurvan och när andra halvlek startade visade Hertha att de var ytterst intresserade av att snabbt döda matchen. Tre väldigt bra lägen skapades omedelbart av Reese och Tabakovic där Reese var närmst med sitt stolpskott. Bilal fick kliva av planen till förmån för Kempf vilket betydde att Márton skiftade position från mittback till defensiv mittfältare. Reese var återigen initiativrik och avgjorde matchen i den 67e minuten med ett rungande skott från 25 meter och efter det hade Kaiserslautern varken kraft eller kunskap att hota oss där vi kontrollerade handlingarna och därmed blev det tre poäng för den blåvita huvudstadsklubben. I säsongens sista match åker laget till nedflyttningsklara Osnabrück innan det är dags för sommarledighet.

Efter matchen tackades Peter Pekarik av som med stor sannolikhet lämnar klubben efter tolv säsonger. Även om det ännu inte är officiellt så tyder allt på att detta även var Páls sista hemmamatch som tränare då han under veckan ska ha fått beskedet att Hertha kommer se sig om efter en ny tränare. Enligt mig är det ett korrekt beslut då det under säsongen varit defensivt kaos samt avsaknad av en tydlig spelidé.
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2024-05-12 16:00:00
Author

Fler artiklar om Hertha BSC