Red Bull Arena, 2021-09-25 15:30

RB Leipzig - Hertha BSC
6 - 0

Hertha BSC utklassat av Forsbergs Leipzig

Det var aldrig något snack - ett laddat Leipzig körde fullständigt över ett håglöst Hertha med hela 6-0.

Vissa matcher kräver knappast någon djupare analys än konstaterandet att det ena laget var mycket bättre än det andra. Så var också fallet i eftermiddagens match mellan RB Leipzig och Hertha BSC.

Bortalaget, visserligen med cirka en halv startelva på skadelistan, hade inget att sätta emot Leipzig, som var uppenbart uppskruvade efter sin poängmässigt klena inledning av Bundesliga. Hemmalaget, med Forsberg från start, satte tonen direkt från avspark med sitt höga tempo och offensiva matchplan. Herthas bräckliga försvar höll stången i 16 minuter innan den bröt fullständigt samman. Nkunku spräckte nollan, och serverade sedan Poulsen till 2-0 endast sju minuter senare.

Matchen skulle definitivt dö i första halvleks sista spark då Mukiele förvaltade ett frisparksinlägg på bästa sätt, vilket innebar ointagliga 3-0. Siffrorna var smickrande för Hertha, då bland annat Forsberg dessförinnan träffat ribban och hemmalaget fått ett mål bortdömt för knapp offside.

Avgjort i paus således men där förhoppningen ställdes på att Hertha åtminstone kunde omgruppera sig till andra halvlek och spela för klubbmärket. Av det märktes dock föga och Leipzig tilläts vara ett par klasser bättre än sin blårandiga ligakonkurrent. Forsberg hamnade i målprotokollet efter en straffspark innan matchens gigant Nkunku vackert smekte in en frispark med tjugo minuter kvar av denna plågsamma match. Haidara avslutade förnedringen med matchens sista mål och när klockan äntligen orkade upp till 90 hade till och med domare Stegemann fått nog och blåste av direkt. Förmodligen det bästa, med Hertha-ögon sett, som hände den här eftermiddagen.

Efter två segrar mot förväntade bottenkollegor kom alltså Hertha ordentligt ner på jorden igen. "Dardai raus"-ropen lär bli en allt vanligare paroll i Västberlin om laget inte lyckas revanschera sig till nästa helg, då Freiburg står för motståndet.