Lagbanner
Millerntor-Stadion, 2024-03-10 13:30

St. Pauli - Hertha BSC
2 - 0

Hertha chanslösa mot St. Pauli

Hertha chanslösa mot St. Pauli

Hertha åkte upp till Hamburg och fick lämna Millerntor med noll poäng. St. Pauli var ett par nummer för stora denna vårdag och Hertha åkte i och med förlusten ned på undre halvan av tabellen.

Pál Dárdai tvingades till en sen ändring i startelvan då Ernst skadade sig under uppvärmningen och det blev följaktligen seriedebut för Marius Gersbeck mellan stolparna. Gersbeck var avstängd under inledningen av säsongen efter att han misshandlat en man under Herthas träningsläger i Österrike. Han har gjort ett framträdande tidigare under säsongen och det var i kvartsfinalen av cupen mot Kaiserslautern. Utöver denna sena ändring förpassades Maza till bänken och in kom Winkler på högeryttern.

Solen trängde igenom molntäcket och temperaturen visade 11 grader så det var behagligt på bortasektionen vilket visade sig var det enda bra med den här eftermiddagen. Tabelledarna St. Pauli tog kommandot direkt och det dröjde bara en kvart innan Gersbeck fick hämta ut bollen ur nätmaskorna. En vänsterhörna som rensades ut ur straffområdet landade perfekt till en framrusande Saliakas som via Leistner skickade in bollen i mål bakom en chanslös Gersbeck. Det var andra matchen i rad som vi styr in bollen i eget mål efter skott utifrån. Matchbilden förändrades inte alls efter målet utan det var ett hemmalag som dominerade och förde matchen. Pál stod vid sidlinjen och skakade på huvudet då det såg rent förfärligt ut och precis innan halvtidsvisslan kom utökades ledningen till 2-0 och det var totalt nattsvart.

Pál genomförde tre byten i paus i ett försök att väcka laget, men det hjälpte inte alls. Saliakas hade ett skott som gick i ribbkrysset och det var ungefär det som hände i andra halvan. St. Pauli stängde ner matchen totalt och då vi var helt ofarliga så var vi aldrig att ens göra mål. Vi hade inte ett avslut på mål under hela matchen och blott fyra skott totalt så detta var en match som bara är att glömma. St. Pauli har varit grymt stabila under hela säsongen och det ska mycket till om de inte spelar i Bundesliga nästa säsong. Jag vet inte riktigt om vi var så dåliga av egen kraft eller om det var Pauli som gjorde oss så uddlösa, men det var klasskillnad denna eftermiddag. Vi hade ingenring att säga till om och nu återstår det nio matcher innan det är dags för sommarledighet. Jag ser redan fram emot den.

Vår nästa match spelas på söndag hemma mot Schalke 04, en annan stor och mäktig förening som faktiskt är ett större haveri än oss både på och utanför planen.
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2024-03-11 09:21:05
Author

Fler artiklar om Hertha BSC