Hertha BSC - Bayer Leverkusen
1 - 5

Hertha & Dardai tog adjö med en brakförlust

?Säsongen skulle stängas och två legendarer i Dardai och Lustenberger skulle avtackas. En brakförlust som förde Leverkusen till Champions League förstörde dock festligheterna.

De flesta blåvita fans såg nog fram emot lördagens match, tillika säsongens sista tävlingsmatch, mot Bayer Leverkusen. Inte för att matchen gällde något för hemmalaget – det har matcherna inte gjort på ett bra tag – utan för att en relativt plågsam vårsäsong nu definitivt skulle få sitt slut, samtidigt som Pal Dardai och Fabian Lustenberger (efter tolv år i klubben) skulle säga farväl inför ett välfyllt Olympiastadion.

Lustenberger, från start och för dagen förärad att vara kapten för sitt kära Hertha BSC, hade dock en tung eftermiddag framför sig. Efter en ganska pigg inledning damp en långboll ner mellan backlinje och vikarierande målvakt Kraft efter en dryg halvtimme. Då varken målvakt eller försvar brydde sig särskilt om att kommunicera med varandra utnyttjade Havertz möjligheten att skjuta Bayer ett snäpp närmre Champions League-spel 2019/20.

En snabb replik gav ändå förhoppningar om att hemmalaget var kapabla att avsluta  säsongen stilfullt. Efter förarbete av Ibisevic och Duda kunde Lazaro göra ett av karriärens enklaste mål från nära håll. Glädjen blev dock kortvarig – Alario gjorde kort därefter sitt första mål av tre denna lördag och bortalaget gick till paus i ledning.

Andra halvlek blev sedan inte mycket utrett bland Hertha-spelarna, som mentalt såg ut som ett lag som redan checkat ut. Brandt visade prov på sin genialitet när man smekte in 1-3 kort efter halvtidsvilan. Alario slog sedan till två gånger om och såg till att fullborda förnedringen. För resultatet var inte särskilt orättvist – Hertha fick jaga mest hela matchen medan bortalaget enkelt kunde rulla upp Hertha gång efter annan.

Resultatet innebar åtminstone att publiken inte hade särskilt svårt att tacka av avgående tränare Pal Dardai. Ungraren var inte nöjd med matchen men tyckte ändå att laget gjort en godkänd säsong. Han gav sig själv betyget 3 för sin period som tränare i den efterföljande intervjun med Sky – och det låter ganska rimligt. Synd bara att hans spelare inte kunde ge vår rekordspelare ett värdigare avsked.