Bochum - Hertha BSC
3 - 1

Hertha fick rejält med stryk i omstarten

Hertha åkte på en rejäl smäll borta mot bottenkollegan Bochum, när Bundesliga åter var tillbaka efter VM- och vinteruppehåll.

Det mer än två månader långa uppehållet tycks ha gjort allt annat än gott för Hertha BSC. Laget föll tungt borta på Ruhrstadion under lördagseftermiddagen då Bundesliga gjorde omstart, och laget parkerar nu på nedflyttningsplats efter en högst rättvis förlust mot Bochum.

Vad som oroar mest var hur jäkla illa det såg ut på plan, i en match mot direkta nedflyttningsrivaler. Låt vara att Lukebakio - som verkligen bar lagets offensiva spel på sina axlar under
höstsäsongen - saknades i dagens match på grund av en avstängning. Hertha skapade närmast null komma nix framåt samtidigt som det var den sedvanliga hönsgården bakåt.

Det ska dock sägas att Tousart trodde sig ha givit Hertha ledningen i den elfte minuten, men efter VAR-konferens konstaterades att bollen varit utanför sidlinjen i uppbyggnanden till målet. Hade Hertha tillåtits ta ledningen där hade matchen sannolikt levt ett annat liv än vad som blev.

För istället tog hemmalaget ledningen genom Hofmann, som vann sin duell mot en vek Kempf och nickade in bollen bakom Christiansen. 2-0 kom inte långt senare efter en hörna, då Bochum-debuterande Schlotterbeck gjorde sitt första Bundesligamål, även det på nick. Då hade Förster dessförinnan skickat en frispark i Christiansens ribba. Bochum gick därmed stärkta till halvtidsvilan.

Hertha tycktes ge det ett försök efter paus men ridån föll definitivt i minut 56 då Hofmann, med hjälp av vår egen Mittelstädt, gjorde sitt andra mål för dagen efter en snabb kontring. Schwarz gjorde kort därpå tre byten; in med Serdar, Maolida och Ngankam men det var för sent. Visserligen fick just inbytte Serdar tröstmåla med ett distinkt avslut med tre minuter före full tid, men det var för lite, för sent.

Hertha fick istället inse att man stått för en av de sämre insatserna hittills den här säsongen - något som inte bådar gott sett varken till klubbens prekära tabelläge eller det relativt knepiga spelprogrammet kommande omgångar. Hinner Fredi Bobic (som för övrigt kan "stoltsera" med bedrövliga 0.94 poäng i snitt per Bundesligaomgång sedan han tog över rollen som Herthas sportchef) presentera några förstärkningar innan transferfönstret stänger? Gud vet att vi verkligen kunde behöva det. Allra helst redan till veckomatchen som stundar mot ett återuppståndet Wolfsburg, hemma på Oly.