0 - 0

Hertha förstörde för sig själva i Nürnberg
I slutet av matchen jagade Hertha poäng, men det förgäves.

En match mellan två ytterst mediokra lag som gör slätstrukna insatser, men där de egna misstagen fällde oss och det blev att resa hem till Berlin utan poäng.

Med en oförändrad startelva skickade Dárdai ut laget på Max-Morlock-Stadion i jakten på tre poäng och lagen kände inledningsvis på varandra där inget av laget riktigt tog tag i spelet och försökte styra matchbilden till sin fördel. Efter en kvart sprang Zeefuik sig loss på högerkanten efter ett fint förarbete av både Tabakovic och Reese varav han skickade den vidare mot målområdet och då Nürnbergförsvararen inte kunde få bort bollen använde Prevjlak hälen till att klacka in ledningsmålet vilket innebar hans att han gjorde mål för tredje bortamatchen i rad. Skulle detta innebära att matchen som varit tillknäppt öppnade upp sig?

Efter målet tar Nürnberg klart över spelet och Hertha har svårt, likt tidigare matcher att vinna mittfältet. Nürnberg är dock trubbiga framåt så det blir aldrig farligt när de avancerar. Hemmalaget fick dock en gratischans in i matchen i den 39e minuten efter att Leistner gått in vårdslöst och helt onödigt i en situation där vi var fyra Herthaner mot en Nürnberger. Domaren pekade på straffpunkten och Uzun klev fram. 20-årige Tjark Ernst som slängdes in som förstamålvakt efter sommarens händelser gjorde en fin benparad och såg till att Hertha gick in med en ledning i halvtidsvilan.

Nürnberg kom ut starkt i andra och visade att de ville betydligt mer. Trots att vårt försvarsspel stundtals är rörigt så var hemmalaget ändå trubbiga, men de hittade ändå ganska tidigt ett kvitteringsmål på en hörna som egentligen var över och förbi, men presspelet var icke-existerande och Castrop pangade in sitt första mål för säsongen. Bara tio minuter senare trillade Hertha boll i backlinjen, men Bouchalakis gör en horribel passning till Kempf som också står lite och sover. Nürnbergspelaren är först på bollen, Kempf går in vårdslöst med dobbarna före, men domaren viftar avvärjande. Hertha kontrar, spelare faller i straffområdet och bortalaget ropar på straff. Domaren går ut till VAR-skärmen för att kika på situationen, blir det straff för Hertha? Nej, det blir rött på Kempf i situationen innan. Det enda positiva med att det var Kempf som fick rött är att vi slipper spela med honom nästa vecka mot Paderborn. Drygt 20 minuter kvar och en man mindre, det här är dömt att gå åt pipan.

Mindre än fyra minuter tog det innan vi förstörde för oss själva igen. Ett ofarligt inspel, Leistner glidtacklar in bollen i eget mål. Ridå. Leistner och Kempf är våra mest rutinerade mittbackar, men de har sammantaget inte varit godkända de tio första matcherna och jag spelare hellre med två 20-åringar framöver för det är fan inte många bra beslut som tas av dem. Denna säsong möter vi lag som Wiesbaden och Holstein Kiel, inte FC Bayern München eller Borussia Dortmund och ändå har vi spelare vi med två rutinerade mittbackar som är tänkt att leda detta unga lag, men inte är kapabla till att göra det. Jag är övertygad om att vi kommer sluta i mittenskiktet denna säsong och då kör jag hellre ännu hårdare på Berliner Weg och skeppar gärna iväg de äldre som inte presterar på planen.

Bara två minuter efter Nürnbergs ledningsmål så drar deras mittback Marquez på sig ett rött kort och nu är manskapet utjämnat. Hoppet har återvänt, men förgäves. Nürnberg hann även göra 3-1 innan domaren blåste av matchen och visst hade vi ett ribbskott på tilläggstid, men det hade inte gjort någon skillnad resultatmässigt. Sammantaget är det här ingen bra match av oss, spelet fanns inte där och vi förlorar rättvist mot ett uddlöst lag. Det säger ändå en del om vilken kvalitet som återfinns hos oss själva. Offensivt har vi spets i framför allt Reese, Tabakovic och Winkler, men det centrala mittfältet och backlinjen är det som gör att vi inte kommer att han med toppstriden att göra. Jag tror dock att två-tre säsonger i Zweite är bra för klubben och de unga spelarnas utveckling, men längre än så skulle vara förödande.