Olympiastadion, 2021-01-02 18:30

Hertha BSC - Schalke 04
3 - 0

Hertha gjorde det förväntade mot slagpåsen Schalke

Nyåret inleddes på bästa tänkbara sätt när Hertha tog övertygande seger mot fortsatt usla Schalke.

Runt halv nio på lördagskvällen drogs en kollektiv suck av lättnad i Berlins västra delar. Hertha BSC hade, trots en del initiala bekymmer, lyckats med det som alla krävde - att slå ett helkvaddat Schalke 04, som i och med förlusten inte vunnit på 30 ligaomgångar.

Men det började som sagt trevande. Schalke tycktes ha fått en tillfällig energikick med nye tränaren Gross och stod upp väl i närkamperna mot ett småstressat hemmalag. Matchen stod och vägde i första halvlek och lagen turades om att missa varsitt friläge.

Istället kom Herthas ledningsmål efter att Cunhas blockerade skott letat sig fram till Arsenal-lånet Guendouzi, som behärskat placerade in 1-0. Fransmannen har hittills varit en vitamininjektion och överglänst sin dyra landsman Tousart.

Schalkes moral sjönk ner till källarnivå efter baklängesmålet och inte ens halvtidsvilan kunde hjälpa Bundesligas hjälplöst sämsta lag att formera sig. Hertha inledde andra halvlek i ett smått rasande tempo och körde bitvis över "die Knappen".

2-0 kom efter ett riktigt fint anfall signerat de offensiva arkitekterna Cunha, Darida och Cordoba, där den sistnämnda var sist på bollen i sin skadecomeback. Bortalaget ägnade resten av halvleken med att försvara med huvudet under armen och bjöd således Hertha på fina ytor. 3-0 kom efter en ny, genial framspelning av Darida - denna gång till Piatek, som tidigare ersatt Cordoba. Återstår att se om målet från den polske "Pistoleron" gör honom lite mindre angelägen om en flytt tillbaka till Italien.

Matchen var tydligt avgjord och Labbadia kunde istället ägna slutminuterna åt att investera i framtiden då 17-åriga Berlinsonen Netz fick göra debut.

Sammantaget blev det en glad inledning på det nya spelåret för de blåvita. Tre poäng och glada mungipor inför kommande matchen mot Arminia. För Schalke fortsätter dock misären och Tasmania Berlins bottenrekord på antalet matchr i rad utan vinst lever i allra högsta grad farligt.