Lagbanner
Hertha har allt att vinna i Berlinderbyt
Vi kan vinna! Vi är inte rädda för vinna!

Hertha har allt att vinna i Berlinderbyt

När matchen Hertha-Leverkusen drog igång så var vi under nedflyttningsstrecket för första gången på säsongen i och med att Mainz tidigare hade vunnit mot Hoffenheim. I stället för att vika ner sig så såg Hertha sanningen i vitögat och presterade säsongens kanske bästa insats när det behövdes som mest. Hela 3-0 när domaren blåste av matchen och Hertha tankade välbehövligt självförtroende inför det fredliga derbyt mot Union. Vår gamle allierade i kampen mot förtryckets Dynamo.

Detta Union som med all rätt ska hyllas för en enastående säsong. Det var inte många som trodde att de röda skulle övertyga till den grad där man fortfarande har chansen till Europaplats nästa säsong. Annars brukar den andra säsongen vara svår för de flesta lag som tar steget upp. Vi minns Darmstadt och Fortuna som exempel på detta. Union har lyckats träffa rätt med tränare och när sedan ledningen och fansen står enade så lyckas Union få alla att dra åt samma håll och då kommer framgångarna. Så har inte varit fallet i Hertha med offentliga bråk, med ständiga tränarbyten och manager som fått lämna. Här kan Hertha lära ett och annat från våra grannar. Förutsättningen för framgång är samarbete och att alla dra åt samma håll

Därför måste Union ha favoritstämpeln på sig för första gången i ett Berlinderby. Detta blir åttonde mötet lagen emellan om man räknar med matcherna i Zweite. Hertha har vunnit de två senaste matcherna med 4-0 och 3-1. Mot bakgrund av detta så borde vara relativt enkelt att plocka fram positiva mentala bilder av att möta Union, Kan man tycka. Under Lördag förlorade Köln och Bielefeld vann inte. Därmed kommer Hertha ligga ovanför strecket oavsett resultat. Så det gäller att se denna matchen som en bonusmatch.

Annars så slås man av vilket intresse derbyt har i massmedia. De senaste två veckorna har det skrivits nästan dagligen om matchen. Tillsammans kan skapa ett starkt varumärke. Union har sitt på det torra så det är upp till oss själva att få spela dessa matcher även nästa säsong. I en artikel i Kicker så borde Hertha ligga på en nionde plats enligt expected goals sett till antal målchanser och kvalité på målchanserna. Ineffektiviteten har varit en starkt bidragande orsak till den bekymmersamma situationen som vi befinner oss i. Det positiva är ju att det trots allt skapas målchanser. Med lite bättre effektivitet så ska ett nytt kontrakt kunna säkras. Augsburg är motsatsen till Hertha och har mer poäng än vad man borde ha.

Rune jarstein hade ett tveksam match mot Dortmund och när Norge kvalade mot Turkiet så blev Rune utbytt redan i halvtid efter några tveksamma insatser. Sedan var Rune tillbaka i målet igen och häll nollan i nästa match. Ska bli spännade och se hur Pal Dardai resonerar i denna fråga. Om Rune skulle stå för ett matchavgörande misstag så kan det beslutet komma tillbaka som en bumerang mot Pal Dardai.

Under söndagen fyller Sami Khedira år och något säger mig att den bästa födelsedagspresenten kommer han själv ordna. Ingen annan spelare har samma meriter som Sami, som spelat massor av matcher med liknande dignitet under årens lopp. Grattis i förskott säger vi och hoppas att Sami får stå på den segrande sidan.

Match påsksöndag 18.00. Hela världen tittar på

HERTHA BSC: Jarstein,-Klünter, Stark, Dardai, Mittelstädt,-Tousart, Khedira, Guendouzi, Lukebakio- Cunha & Cordoba

Alexander Carlsson2021-04-03 20:19:13
Author

Fler artiklar om Hertha BSC