Lagbanner
Hertha kan säkra kontraktet vid vinst mot Bielefeld.
Felix Magath hoppas få fira sin 500:e match som Bundesligatränare med en seger då Hertha gästar Bielefeld. Hertha har lyft sig under Felix Magath. Tre segrar på de fem matcher som Felix lett laget. En seger för Hertha under lördagseftermiddagen skulle förmodligen säkra kontraktet. Nu kör vi ända in i kaklet!

Hertha kan säkra kontraktet vid vinst mot Bielefeld.

Glad Valborg!

Hertha gjorde jobbet och grejade tre ytterst viktiga poäng i nedflyttningsstriden. Helt plötsligt ser läget betydligt ljusare än vad det gjorde efter derbyförlusten. Då var det undergångsstämning efter en horribel insats. Därefter har Hertha kämpat till sig två segrar och dessutom hållit nollan.

Med tre omgångar kvar av säsongen har Hertha 32 poäng, Stuttgart 28 och under strecket finner vi Bielefeld med sina 26 poäng. Ni förstår att vi har en sk sexpoängsmatch från Schüco-Arena att se fram emot. Samtidigt spelar Stuttgart hemma mot Wolfsburg. Vinner Hertha så kan allt vara klart under lördagen. Stuttgart ska till Bayern nästa helg

Känslan är postiv trots allt. Hertha har som sagt tagit två raka och tightat till sin defensiv. Nu väntar Bundesligas sämsta offensiv. Bielefeld har bara mäktat med 25 mål på 31 omgångar. Trots Hertha´s svaga vårsäsong, så finns det ett läg som har tagit ännu färre poäng. Svaret är Arminia Bielefeld som har tagit 10 poäng på hela rückrunde. Jämför det med Hertha som tagit 11 poäng på hela vårsäsongen. Dessutom är Bielefeld Bundesligas svagaste hemmalag med blott 2 segrar och 8 kryss samt 5 förluster. Gör Hertha ett mål borde detta räcka till minst en poäng

Men det har gått bättre sedan en viss Felix Magath tog över tränarsysslan. 9 poäng på de senaste fem matcherna som Qualix har varit ansvarig. Hertha har höjt sig i säsongens elfte timme. Senast visade Felix rutin när han valde att spela hemmamatchen mot Stuttgart i bortastället med motiveringen att Hertha vann borta mot Augsburg med det stället och förlorade hemma mot Union i sitt ordinarie hemmaställ.

Apropå Felix Magath. Under lördagen sällar sig Felix till exklusiv skara tränare. Felix gör sin 500:e match som tränare i Bundesliga och vi hoppas givetvis att vår tränare får fira sitt jubileum med en seger.

Marvin Plattenhardt utgick senast och har varit ett frågetecken men tycks komma till spel. Vladimir Darida är avstängd (fem gula) i gengäld återkommer Marco Richter efter varit avstängd förra matchen.

Bielefeld och Hertha har mötts 27 gånget. 7 segrar för Bielefeld och 8 segrar för Hertha och hela 12 matcher har slutat oavgjort. Vi hoppas få fira den 9:e segern vid 17.30 tiden lördag.

Hertha BSC: Lotka,-Pekarik, Boyata, Kempf, Plattenhardt,-Ascacibar, Tousart, Serdar, Boateng, Richter,-Selke

Alexander Carlsson2022-04-29 21:58:25
Author

Fler artiklar om Hertha BSC