Hertha BSC - Braunschweig
3 - 1

Hertha straffade Braunschweig
Sessa, Cuisance och Maza jublade ikapp vid kvitteringsmålet.

Hertha BSC med tre olika målskyttar gjorde tre mål och tog tre poäng efter två straffmål mot svaga Eintracht Braunschweig som fick sin målvakt utvisad i den 50:e minuten.

Gräsmattan var riktigt fint och höstmörkret kommer tidigare och tidigare vilket gör strålkastarnas sken alltmer påtagligt, det enda som saknades var regnet.

Fiél skickade ut en väntad startelva och de 45 457 på Olympiastadions läktare fick inte uppleva någon vidare fotboll under första halvlek. Hertha hade som väntat mycket boll, men skapade inte något av värde och kunde inte luckra upp Braunschweigs försvar, vilket har varit fallet för Hertha mången gång förr. Marton Dárdai och Kevin Sessa tilldelades varsitt gult under matchens första halvtimme, men ett mål skulle komma innan halvleken var till ända. Kaufmann i bortalaget avancerade på högerkanten och med ett lågt slaget inlägg hittade han fram till Szabo som tryckte in ledningsmålet. Detta efter att vi varit sex mot tre i eget straffområde, men försvararna stod stilla och tittade bara på boll vilket ledde till att Szabo ostört kunde ge de gulklädda ledningen.

Fiél bytte ut Thorsteinsson i paus till förmån för Prevljak och Hertha kom in i matchen som en skänk från ovan. Braunschweigs målvakt Lennart Grill skulle rensa bort bollen utanför eget straffområde, men missade den och Cuisance skulle enkelt rulla in kvitteringen när Grill kastade sig och tog tag i hans fötter vilket ledde till frilägesutvisning och straff. Cuisance tog själv hand om straffen och slog in 1-1 bakom den debuterande Marko Johansson. Herthas problem att tränga sig igenom det kompakta försvaret kvarstod och det skulle krävas en ny straff för att Hertha skulle skapa något. Denna gång klev den nyblivne algeriske landslagsmannen Ibrahim Maza, vår juvel, fram och slog bollen i det hörn Marko Johansson inte kastade sig i. Med knappa tio minuter kvar dödade Niederlechner matchen med sitt 3-1 och tre poäng inkasserades.

I och med segern avancerade Hertha två placeringar i tabellen och återfinns nu på sjunde plats med fem poäng upp till Karlsruher SC som innehar den sista direktplatsen till Bundesliga. Nästa match spelas mot just KSC nere i Baden-Württemberg på lördag med avspark 13:00.