Bayer Leverkusen - Hertha BSC
2 - 1

Hertha tillbaka i förlustfåran
Daridas mål räckte tyvärr inte till någon poäng borta mot Leverkusen.

Ett blekt Hertha var chanslösa mot Leverkusen och var aldrig nära att ta poäng denna eftermiddag. I och med förlusten samtidigt som bottenkonkurrenterna tog poäng återfinns vi återigen på nedflyttningsplats.

Efter segern mot Hoffenheim vädrades det en något positiv ton bland supportrarna samtidigt som det för första gången blev ett ordentligt bortafölje då Tyskland öppnade upp 1/4.

Hertha inledde som väntat med defensiva direktiv, det som var så framgångsrikt mot Hoffenheim och det stod tidigt klart att Leverkusens vassa offensiv skulle stängas ner. Redan efter en kvart tvingades Magath till ett byte då Schwolow drog en sena i låret och kommer vara borta en längre tid. In kom Lotka, som definitivt inte gjort bort sig när han fått chansen tidigare under säsongen. Leverkusen fortsatte att trycka på och det kändes som att det var en tidsfråga innan ledningsmålet skulle komma. I den 35e minuten orkade Hertha inte stå emot längre då Diaby spelade snett inåt bakåt till Alario som enkelt placerade in 1:0. Diaby fortsatte oroa Herthas försvar och bara fem minuter efter ledningsmålet hittade han Bellarbi och enkelt rullade in 2:0 och nu var det mörkt på Herhtahimlen. Bara två minuter efter utökningen slog Richter en boll till Mittelstädt som nickade in den framför mål, men Tah nickade tillbaka bollen till Mittelstädt som då slog ett inlägg till Darida som drog till på volley och sköt via marken in reduceringen. Innan domaren blåste för halvtid hade Alario en möjlighet att göra 3:1, men Lotka visade fina reflexer och avvärjde.

I andra halvlek så fortsatte Hertha med sin defensiva taktik och offensivt såg det ut som det gjort hela säsongen, otroligt uddlöst och det finns knappt tillstymmelse till att det skapas några chanser. Niklas Stark, som flyttats upp till defensiv mittfältare istället för mittback har visat sig vara väldigt nyttig i den positionen sedan Magaths intåg, dessvärre fick Niklas en smäll vilket tvingade honom att utgå och in kom Marco Richter. Trots detta offensiva byte så hände det inget framåt utan Leverkusen fortsatte ha full kontroll på matchen och vann rättvist med 2:1.

Skillnaden mellan matcherna mot Leverkusen och Hoffenheim var att det var som att kämparglöden inte fanns där riktigt mot Leverkusen och det krävs en rejäl uppryckning de kommande matcherna, vilka kommer avgöra hela säsongen. Om det blir direkt nedflyttning, kval eller mot alla odds nytt kontrakt.
Nästa match spelas nu på lördag kl 18:30 och det är inte vilken match som helst utan det är huvustadsderby mot Union Berlin där undertecknad kommer att finnas på läktaren. Det kommer även att vara den första matchen på över två år då Hertha inte behöver förhålla sig till några publikrestriktioner och ett utsålt Olympiastadion väntas.