Olympiastadion, 2023-11-01 20:45

Hertha BSC - Mainz 05
3 - 0

Hertha vidare i DFB-Pokal efter kross

Olympiastadion hade lysts upp i blått i den ljumma novemberkvällen och trots en svag publiktillströmning levde kurvan sedvanligt upp och laget svarade med för en liten cupskräll när Bundesligalaget Mainz slogs med klara 3-0.

Två lag från olika divisioner, två lag med mer eller mindre ordinarie startelvor och två lag som jagade avancemang i cupen i hopp om att ingjuta positiv energi i laget inför helgens ligamatcher.

Första halvlek var ett ställningskrig mellan två jämna lag och det skapades inte många farliga lägen. Winkler hade ett skott som Zentner gjorde en enhandsräddning på och Mainz svarade med ett ribbskott. Hertha borde dock tagit ledningen efter en halvtimme när Tabakovic kom loss i straffområdet och hade han passat en centralt stående Niederlechner som hade öppet mål hade det jublats bland den torftiga publiksiffran 29 621, men Tabakovic avslutade själv mitt på Zentner och den efterföljande hörnan blev resultatlös. Det var tydligt att när matchen var så jämn som den var att första målet skulle spela stor roll och i halvlekens sista sekunder revs Niederlechner ner i straffområdet och Dr. Jöllenbeck pekade distinkt på straffpunkten. Reese förvaltade straffen precis som mot Paderborn i lördags gjorde Hertha mål på första halvlekes sista spark.

Andra halvlek var inte många minuter gammal innan Jöllenbeck för andra gången pekade på straffpunkten efter att en Mainzförsvarare tagit ner bollen med armen och nu hade Hertha ett jätteläge att trycka ner Mainz längre ner i gropen. Denna gång var det vår anfallsstjärna Tabakovic som klev fram och med kraft slog bollen mitt i målet, 2-0 och en liten cupskräll var på g. Med halvtimmen kvar fick vi ett kontringsläge där Reese hittade ut till en framstörtande Kenny på högerkanten som med ett precisionsinlägg hittade en helt fristående (hallå Mainzförsvaret) Tabakovic som enkelt kunde använda huvudet för att göra sitt andra mål för kvällen. Resultattavlan visade nu 3-0 till BSC och matchen var över och förbi. Sista halvtimmen spelades bara av och efteråt tackades spelaren av publiken i triumf för insatsen. Nästa omgång av cupen lottas på söndag och drömmen om final lever åtminstone en månad till.