Lagbanner
Herthinho på hemligt uppdrag i Köpenick
Hertha vill att Union ska ta steget upp till Bundesliga så att vi får uppleva Berlinderby nästa säsong.

Herthinho på hemligt uppdrag i Köpenick

Ni som följer Hertha BSC på twitter har kanske märkt att Hertha har spelat in en tvåminuters actionfilm featuring klubbens maskot, Herthinho.

Klippet tar sig början vid Hertha´s högkvarter. Tre bilar med nertonade rutor kör fram. På kommando från en av livvakterna kommer Herthinho ut i sällskap med en en riktigt biffig livvakt. I sin tass håller Hertinho en portfölj. Herthinho kliver in i den mellersta bilen och de tre bilarna kör iväg, uppenbarligen på väg någonstans. I bilen avslöjas det att det är meisterschale för 2. Bundesliga som är innehållet i portföljen.

Bilkavalkaden passerar Adlershof, som ligger på väg österut i Berlin. Är slutdestinationen Köpenick, som ju är Unions hemmatrakter? Mycket riktigt. Plötsligt stannar bilarna framför Stadion An Die Alten Försterei. Livvakterna koller att kusten är klar och ger sedan signal till Herthinho, som kliver ur bilen och går fram till skylten som förkunnar Unions hemmaarena. Varsamt placerar sedan Herthinho skölden så den blir synlig. En text kommer fram som förkunnar att Hertha önskar Union all lycka i kampen om uppstigning till Bundesliga.

Toppstriden i 2. Bundesliga har utvecklats till ett riktigt getinbo. Toppfavoriterna HSV och Köln utmanas rejält av Union och St.Pauli. Och kanske, bara kanske kan något av dessa kultklubbar slå sig in på deras bekostnad. Granskar man Unions framtida spelprogram så ser det lovande ut med antagligen rätt många lag som inte kommer ha så mycket att spela för. Sista helgen i april kommer Hamburg till Alten Försterei och då kommer förmodligen avgörandets stund. Kan Union knäcka dinon i den matchenså är mycket vunnet.

Med detta filmklipp visar Hertha sitt ställningstagande i 2.Bundesligas toppstrid. Ett Berlinderby i Bundesliga skulle smaka mumma och bli en riktig snackis. Framförallt bättre publiksiffror än när Mainz, Nürnberg, Hannover eller Augsburg kommer på besök. 

Gå in på Youtube och sök på "Auf Geheimer mission in Köpenick" så bör ni hitta klippet.

Alexander Carlsson2019-03-03 14:33:54
Author

Fler artiklar om Hertha BSC