Lagbanner
Max-Morlock-Stadion, 2023-10-22 13:30

Nürnberg - Hertha BSC

Inför: 1. FC Nürnberg - BSC
Winkler är tillbaka efter sjukdom. Skjuter han tre poäng till Hertha?

Inför: 1. FC Nürnberg - BSC

Minst 46 000 åskådare kommer att vara på plats på Max-Morlock-Stadion i Nürnberg imorgon och Zweite visar återigen hur attraktiv ligan är när flertalet storklubbar huserar där.

Imorgon, söndag, reser Hertha ner till Bayern för att möta den slumrande storklubben 1. FC Nürnberg. De har vunnit tyska mästerskapet nio gånger varav en gång under Bundesligaeran och det var säsongen 1967/68. Nürnberg gör under 2000-talet sin tolfte säsong i Zweite varav denna säsong är deras femte raka. Sedan nedflyttningen från Bundesliga har de bara placerat sig på övre halvan en enda gång och då slutade de på åttonde plats och de kvalade sig även kvar första säsongen som nykomlingar från högsta ligan. 1. FC Nürnberg har skötts och sköts erbarmligt dåligt och det finns inget ljus i den tunneln vilket jag som Herthasupporter kan känna igen mig i hur frustrerande det måste vara för deras supportrar.

Vår senaste match spelades även den på bortaplan då FC Schalke 04 slogs tillbaka med 2-1 efter en stabil insats och imorgon möter vi ett Nürnberg som även de tagit 12 poäng, men de återfinns ändå fyra platser bakom oss i tabellen. I deras föregående match åkte de på stordäng borta mot St. Pauli med hela 5-1 så ett landslagsuppehåll kom lägligt för dem då de förra veckan var drabbade av influensaspridning i truppen.
Bortasektionen är som vanligt utsåld och det kommer finnas 4 600 Herthaner på plats.

Jag som sett samtliga matcher tycker mig ha sett en attitydförändring hos spelarna som agerar mer som ett lag sedan transferfönstret stängde. Om jag komparerar de senaste bortamatcherna mot Holstein Kiel och Schalke 04, som båda vanns med de i inledningen mot Fortuna Düsseldorf och HSV så hade vi definitivt förlorat de två förstnämnda om attityden och den icke existerande viljan varit densamma som i upptakten av säsongen.

Skadeläget är oförändrat hos Hertha och de som saknas är fortfarande Pálko Dárdai, Dudziak, Gechter, Maza och Rogel. Winkler som förlängde sitt kontrakt till 2027 är tillbaka i laget efter sjukdom och han bör därmed återfinnas bland de elva som startar imorgon.

Förväntad startelva: Ernst – Kenny, Leistner, Kempf, Karbownik – Bochalakis, Dárdai – Winkler, Prevljak, Reese – Tabakovic

Avspark: 13:30
Spelplats: Max-Morlock-Stadion
Streaming: Sky Bundesliga, Viaplay
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2023-10-21 19:45:00
Author

Fler artiklar om Hertha BSC