Lagbanner
Inför Bayern München-Hertha BSC
Efter en och halv säsong hos Hertha drog Matheus Cunha vidare. Bitvis riktig hög nivå blandades med loja och oengagerade insatser. Ohållbart med tanke på att Matheus är lagets bäst betalde spelare

Inför Bayern München-Hertha BSC

Lördagens kvällsmatch spelas mellan Rekordmeister och Hertha. Det var länge sedan Bayern var så klara favoriter. Oddset är låga 1.17 på Bayernvinst efter Herthas svaga inledning på säsongen. Trots ledningen i bägge matcherna har två förluster inkasserats. Detta sedan både Köln och Wolfsburg genom taktiska dispositioner lyckats skapa gynnsamma matchbilder för dom och ändra underläge till vinst, vilket gjort Pal Dardai aningen ifrågasatt.

Att det läget behöva åka till München och möta självaste Bayern känns som en övermänsklig uppgift. Bara det inte blir ett ras och storförlust. Hemmalaget har inlett sådär med kryss mot Gladbach och en knapp seger över Köln. Sorgen över den nyligen bortgångne legendaren Gert "Bomber" Müller är tung och självaste Uli Hoeness hade en tår i ögat när denne höll ett tal i hemmamatchen mot Köln.

Under veckan har Matheus Cunha lämnat Hertha och skrivit på för Atletico Madrid. Därmed den dyraste försäljningen i vår klubbs historia. Matheus hade den högsta högstanivån men för att vara en av lagets bäst betalda spelare så var det emellanåt lojt och oengagerat hos brassen, vilket inte minst Bruno Labbadia kritiserade honom för. Fredi Bobic svarade genom att värva Ishak Belfodil från Hoffenheim. Pal Dardai förklarade att algerien i första hand är tänkt som ersättare till Jhon Cordoba som såldes tidigare i somras.

Den danske målvakten Oliver Christensen från Odense värvades häromdagen. Det är ju sedan tidigare känt att Rune Jarstein haft både covid 19-och hjärtproblem. Oliver ska vara en talang och en blivande stormålvakt om allt går enligt planerna. Ett hett rykte är dessutom att den holländske mittfältstalangen Jurgen Ekkelen kamp ska ha klarat den medicinska undersökningen som är obligatoriskt innan penna sätts till kontrakt. Den övergången bör bli officiell innan transferfönstret stänger på tisdag.

Jerome Boateng, med ett förflutet i bägge klubbarna. Hur ska det bli med mittbacken som spelat över 200 matcher för Bayern och vunnit ligan nio gånger? Man kan ju tycka att en sådan meriterad spelare inte borde ha något problem att hitta en ny klubb. Men snart är sommaren förbi. Inte tänker väl Jerome lägga skorna på hyllan? I så fall hade han avtackats för sina insatser. Ska bli spännande att följa vilken klubb som kommer presentera Jerome de närmsta dagarna.

Så krampaktigt som Hertha spelat i inledningen av säsongen så är det svårt att vara optimist. Framförallt är det avsaknaden av ett fungerande anfallspel som känns mest frustrerande. Det måste bli bättre annars kommer detta bli en ny tung säsong. Rent mentalt så får vi nog vara beredda på den tredje raka förlusten innan landslagsuppehållet.

Avspark 18.30 på Allianz-Arena.

Hertha BSC: Schwolow,-Pekarik, Stark, Boyata, Plattenhardt,-Ascacibar, Serdar, Lukebakio, Richter,-Jovetic & Selke

Alexander Carlsson2021-08-27 20:24:42
Author

Fler artiklar om Hertha BSC